Keményen kiosztották a CNN „rabszolgázós” műsorvezetőjét (videó)

2022. szeptember 23. 22:06

A liberális Don Lemon műsorvezető hétfő este futott bele a történelembe, amikor a brit királyi szakértő helyre rakta a kérdését.

2022. szeptember 23. 22:06
null

A CNN-en Don Lemon műsorvezető kérdezte Hilary Fordwich brit királyi szakértőt arról II. Erzsébet halála kapcsán, hogy lenne-e itt az ideje, hogy a királyi család jóvátételt fizessen a rabszolgaságért. Nem vitte haza bemutatni a szüleinek a választ amit kapott, valószínűleg:

„Nos, úgy gondolom, igaza van a jóvátétellel kapcsolatban. Ha az emberek ezt szeretnék, akkor mindig vissza kell mennünk az ellátási lánc elejére. Honnan indult el az ellátási lánc? Afrikából. És amikor az egész világot elárasztotta, amikor a rabszolgaság virágzott, melyik volt az első nemzet a világon, amelyik eltörölte azt? William Wilberforce vezetésével a britek voltak. Nagy-Britanniában eltörölték a rabszolgaságot. Kétezer tengerész veszítette életét a tengeren a rabszolgaság felszámolása érdekében. Miért?

Szerintem Önnek teljesen igaza van. Ha jóvátételt kell fizetni, akkor vissza kell mennünk az ellátási lánc elejére, és fel kell tennünk a kérdést, ki gyűjtötte be a saját honfitársait, és zárta őket ketrecekbe. Teljesen egyetértek. Innen lehetne elindulnunk. És esetleg azoknak a családoknak a leszármazottai, akik a nyílt tengeren haltak meg a rabszolgaság eltörlése érdekében, szerintem nekik is kapniuk kellene valamit”.

A műsorvezető erre csak ennyit tudott kinyögni: „Érdekes felvetés, Hilary. Nagyon köszönöm. Értékelem. A jövőben még beszélünk majd erről.”

 

 

Nyitókép: CNN

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 24. 23:30
Annak, hogy a rabszolgákból jobbágyok, majd alkalmazottak lettek nem emberbaráti, nem erkölcsi oka van, hanem gazdasági. A jobbágy munkája hatékonyabb, mint a rabszolgáé, az alkalmazott munkája pedig mindegyiknél hatékonyabb. A rabszolgát etetni kellett, szállást kellett adni neki, őrizni kellett fizetett őrökkel és még így is korbáccsal kellett hajtani dolgozni. A munkájában így sem volt köszönet, ha módja nyílott rá akkor lázadt, pusztított. Míg az alkalmazottat, se etetni, se őrizni nem kell, se szállást adni neki, se korbácsolni. Csak némi pénzt kell neki adni a munkájáért és dolgozik, mint a kis angyal. S még ő örül és hálás, hogy van munkája és nem munkanélküli. Na ezért szűnt meg a rabszolgaság!
Mike Oak
2022. szeptember 24. 17:54
Elég olajosképű a csákó, nemrég még ő is a ketrecben vigyorgott volna.Ha nem akkor meg struccot koppasztana a sárkunyhó mellett.Menjen inkább szedjen egy bála gyapotot ne ezt feszegesse...
olajfa1
2022. szeptember 24. 16:17
Az angol focisták a Királynőjük tiszteletére egyetlen egyszer sem térdeltek le egyetlen egy másodpercre sem! Az állítólagos rabszolgaságért meg évekig térdeltek minden meccs elött 1 percet! NA ENNYIT AZ ANGOLOK REALITÁSÁRÓL! /csak mellékesen jegyzem meg hogy a négerek rabszolgaságát a portugálok meg a spanyolok indították el!!... AZOKAT MIÉRT NEM VEGZÁLJÁK???????????????/
Lajoss
2022. szeptember 24. 14:50
A Dollár már 420 forint..köszi,fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!