Mit adhat a cserkészet egy fiatalnak?

2019. szeptember 17. 20:27

A Magyar Cserkészszövetség hangulatos videóban mutatja meg.

2019. szeptember 17. 20:27

Zajlik az élet az ország legnagyobb ifjúsági szervezeténél. A Magyar Cserkészszövetség a nyáron két fesztivált is szervezett: augusztusban rendezték meg a Scoutland – Országos Cserkésztalálkozót Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten. Itt a figyelem középpontjába a környezettudatosság mellett az internetes zaklatás, és a szociális integráció került.

Egy héttel később a családosokat hívták a szervezők az ingyenes Gubacs fesztiválra, amivel a Szövetség a külvilág felé kívánt nyitni, hogy akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják az általuk képviselt értékeket, megismerkedhessenek velük és tevékenységükkel.

A Magyar Cserkészszövetség helyzetével és jövőképével ebben az anyagunkban foglalkoztunk részletesebben.
 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2019. szeptember 18. 20:46
Mindenütt a világon egy cserkész-szervezet van egy országon belül. A magyar cserkészvéna olyan erős és sokszínű, hogy a gengszterváltás után három országos cserkész-szövetség alakult. Biztosan azért, hogy nehogy olyan rés legyen, amin - a jelszót követve - mások legyenek résen!
Zalailáma
2019. szeptember 18. 13:54
Másik jellemző dolog a Magyar Cserkésszövetségnél, hogy zökkenőmentesen bevezette a koedukációt az ifjúság nevelésénél, gyakorlatilag ezzel is megfelelve a liberális elvárásoknak. Hogy ez nem volt törvényszerű, azt bizonyítja a lengyel cserkészet, vagy a konzervatív katolikus cserkészet Franciaországban: https://www.youtube.com/watch?v=Qje355lLvlA https://www.youtube.com/watch?v=due5PpzOKM0 Kicsit más az egész, nem?
Zsusztina
2019. szeptember 18. 09:35
Jó dolog a cserkészet, mert a gyerekek megtanulnak egymásra figyelni, miközben megismerik a környezetüket is, és járják a természetet. És mindezt keresztény közegben. Nagyon fontos, hogy a minőségre odafigyeljenek a felnőtt vezetők. Nehogy egymást cseszegető, kihasználó fiatalok hordája legyen, mint a komcsi ifjúsági szervezeteknél.
u.cserkész
2019. szeptember 18. 08:59
Mit ad a cserkészet? Rengeteg jó, hasznos, élettel teli dolgot. Ha nem így lenne, megváltoztatnám a "nevemet." :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!