Így fog kinézni az új Néprajzi Múzeum

2017. december 10. 15:54

Nézze meg, hogyan fest majd a Néprajzi Múzeum a Városligetben, az Ötvenhatosok terén!

2017. december 10. 15:54

Még 2017-ben megkezdődik a Néprajzi Múzeum új épület kivitelezése a Városligetben, az egykori Felvonulási téren, a mai Ötvenhatosok terén. A múzeum új videója a leendő épületet és környezetét mutatja be.

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően az intézmény közleménye szerint a 145 éves Néprajzi Múzeum történetében először kap olyan épületet, melyet a gyűjtemény igényei szerint terveztek meg. A múzeum 1896-ban, a millenniumi kiállításon is a Városligetben mutatkozott be a nagyközönségnek, így bizonyos értelemben hazaérkezik.

A nemzetközi építészeti tervpályázaton győztes magyar Napur Architect építésziroda által a jelenleg parkolónak használt Ötvenhatosok terére tervezett új múzeumépület lendületes, ám mégis egyszerű vonalvezetésű és egyszerre veszi figyelembe a park adottságait, valamint a környező városi szövet kapcsolódásait – olvasható a közleményben.

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. december 11. 07:22
Nem arról volt szó, hogy a zöld felületet növelik? Fűvel a tetőn? Ez a megoldás? Szükséges volt az a terület a városi közlekedés miatt, mindig tele volt és azok az autók nem mentek be a központba. Nem olvastam még, hogy földalatti parkolók lesznek-e és mennyiért, ha már odacsődítik az összes szabadidőst egykupacba Budapesten.
Autofocus
2017. december 10. 19:54
A legnagyobb halfpipe ever.
zakar zoltán béla
2017. december 10. 18:27
A .as.kefét még tessék befedni valamilyen vasevővel!
még fokozza
2017. december 10. 18:25
Hol fognak parkolni az autók, és mennyiért? Vagy ezután csak a 75-ös és a 79-es trolival lehet majd arra menni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!