Irán nem engedné, hogy Trump kilépjen az atomalkuból

2016. december 06. 18:24

Hasszán Rohani iráni elnök kijelentette: nem fogják engedni Donald Trumpnak, hogy megkerülje a nukleáris egyezséget.

2016. december 06. 18:24

Donald Trump, megválasztott amerikai elnök és a republikánus többségű kongresszus is ellenezte az Obama kormányzat egyik legnagyobb külpolitikai eredményének tartott iráni atomalkut.

Az egyezség eredményeként az USA visszavonta a gazdasági szankcióit, a perzsa állam pedig leállította az atomprogramját és beengedte a nemzetközi megfigyelőket az országba. 

Rohani elnök most határozottan felszólalt az atomalku védelmében, hangsúlyozva, hogy az iráni nép nem fogja megengedni Trumpnak az egyezség felmondását.

Újabb amerikai szankciók az ország radikalizálódásához vezethetnek – írja a Euronews.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2016. december 07. 16:20
Mintha TRump kijelentette volna Amerika nem zárkózik el az elől hogy más országoknak is legyen atomjuk.
Strassnoff Ignác
2016. december 06. 21:15
Sosem értettem ezt a nukleáris hisztit. Azok ugatnak, akiknek van atomfegyverük? Mire fel? Miért csak egyeseknek lehet? Az atomhatalmak egy része nem demokrácia, úgyhogy ez nem lehet a mérce. Van akinek hivatalosan nincs atomfegyvere, aztán nyílt titok, hogy mégis van, de mégsem baszogatják érte Izraelt. Van az a mese, hogy mert Irán fenyegeti Izraelt, azért nem lehet atomfegyvere. India és Pakisztán elismerten egymás fenyegetésére fejlesztett atomfegyvert. Észak-Korea fenyeget mindenkit, aki épp eszükbe jut, aztán mit csinál a nyugat? Küldi a rizst, hogy nyugton maradjanak... Irán kötött egy megállapodást az USA-val, ami szerintem egy jó megállapodás. Irán azonnal számtalan egyéb területen is barátságosabb húrokat pengetett, a nyugati megfigyelők szabadon ellenőriznek mindent amit akarnak, nem jobb ez a kardcsörtetésnél? Mert az sok évtizeden át nem vezetett sehova.
kjkj1945
2016. december 06. 19:00
Irán nem engedné, hogy Trump kilépjen az atomalkuból ?? Irán a világ ''fura'' ura?? farok csóválja a kutyát?? És trump válasza azt lesz, hogy visszahelyezi a sahot??
Morgen
2016. december 06. 18:46
Azt gondolom, kár a gőzért, Trump már megígérte "netánnak".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!