A Norvég Alap pénzéből is tüntettek Lázár ellen

2014. június 24. 19:32

Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője elmondta: a Norvég Alap pénzéből támogathatnak olyan tiltakozásokat, amelyeknek a szakmai célja indokolt. Így a Lázár János elleni tüntetést is részben ebből a pénzből finanszírozták.

2014. június 24. 19:32

A Válasz.hu figyelt fel Gulyás Márton szereplésére az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Gulyás arról beszélt, hogy a Központi Ellenőrzési Hivatal (KEHI) több tucat olyan szervezetet megkeresett van, amelyek részesültek a Norvég Alap támogatásából. A Krétakör ügyvezetője szerint a KEHI-nek nincs joga közhasznú alapítványokat vizsgálni, éppen ezért a Krétakör nem is adja át a támogatásokkal kapcsolatos dokumentációit. 

Gulyás azt is elmondta, hogy a Humán Platform a pályázatával két évre 120 ezer eurót kapott a Norvég Alaptól. Ebben a pályázatban olyan akciókra kérvényeztek finanszírozást, amelyek társadalmilag fontosak, és szakmailag indokoltak. Gulyás szerint egy ilyen akció volt a Lázár János ellen tüntetés is, amit a Kettős Mércével közösen szerveztek meg, és részben a Norvég Alap pénzéből finanszíroztak. Gyulás leszögezte: a Norvég Alap nem kifejezetten ezeket a demonstrációkat támogatja, ezt ők kérvényezték a pályázatukban.

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. június 25. 15:17
Valami nagyon nem kóser! Adva van egy bizonyos összeg, amelyikből politikai célokat lehet támogatni. Ezt úgy gondolja a halandó, hogy pl olajból van pénze az alapító államnak!Egy részt így van!Vagy egy gazdaságilag roppant erős hatalomról lett légyen szó, mit pl. az USA, akik megengedhetik , hogy a büdzséjükből jusson , mondjuk a Labriszéknak is. Ezzel szemben a két , gazdaságilag roppant erős hatalom: Izland és Lichtenstein! Mondjuk az izlandi Elnök asszony személye miatt érthető a Labrisz támogatása, igen , ő is BÜSZKE! De mire büszke Lichtenstein? Az olajmilliárdos norvégoknál is jobb lenne tisztázni, hogy a polgári társadalmat "erősíteni kivánó "Keresztély-alapból, vagy a Breivik vonalat erősítő Quisling alapból finanszírozzák? Ennek kis vörös emberkének még szeme sem áll jól! /Krétakör/Egyébként ügyes.A lichtensteini milliárdosok anarchista KÖRÖK-et finanszíroznak! Kinek a PÉNZÉBŐL? Mert hogy nem a polgáraik adójából, az hétszentség!
mantelman
2014. június 25. 13:53
Azt pedig nyilván ti mondjátok meg, hogy mi indokolt és mi nem.
gandras
2014. június 25. 10:49
Jaj, okos fideszesek... Nem értitek ezt a civil dolgot. A kormányt is lehet, és kell bírálni, és nem csak más pártoknak. Csak nektek az az álmotok, hogy közélettel, politikával csak a Pártban lehessen foglalkozni. Ugye milyen jó volt '89 előtt... Nem is a rendszerrel volt gond, csak az irányítóival...
geraz51
2014. június 25. 10:41
Bizonyos emberek pofátlansága határtalan.Sajnos nem lehet tenni ellenük tenni semmit,a mindennapi nyilvánosság az egyetlen fegyver.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!