A HÖOK nem tudott az Alaptörvény-módosításról

2013. február 13. 10:46

Amennyiben az Alaptörvénybe kerül a hallgatói szerződés, felfüggeszthetik a tárgyalásokat.

2013. február 13. 10:46

Kiss Dávid, a HÖOK társadalmi kapcsolatokért felelős elnökségi tagja az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy számukra a legnagyobb dilemmát az a pénteki bejelentés okozza, miszerint Alaptörvénybe foglalná a hallgatói szerződések ügyét a kormány. „Ez meglepett minket, (…) eléggé barátságtalan lépés a kormányzat részéről, hiszen a miniszter nyilatkozatával szemben mi erről nem tudtunk” – mondta Kiss Dávid.

A hétvégén Sopronban tartanak közgyűlést: „Ilyen horderejű kérdésben a közgyűlésnek kell döntenie” – fogalmazott.

A tárgyalásokról elmondta, jó irányba kezdtek elindulni az egyeztetések, részmegállapodást kötöttek a kormánnyal, a különböző munkacsoportok munkája is biztató volt, ezért is állnak értetlenül a bejelentés hallatán. Kiss Dávid szerint csak akkor ülnek ott továbbra is a tárgyalásokon, ha a jogszabályi környezeten időközben nem változtat a tárgyaló fél, mert szerintük ez így „fair”.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2013. február 13. 18:09
Jajj, de vonzó az a politikusi pálya! Azt, hogy a háttérből támogatást kapnak a szolgálataikért, már most megszokják.
Fakutya őrnagy
2013. február 13. 16:37
Mi van azzal a csajjal, aki a HÖOK dizsiben majnem meghalt a dzsinától?
Kvasztics Fedor
2013. február 13. 16:27
Nem értem a csodálkozást. Kezdettől fogva lehetett tudni, hogy a hallgatói szerződésekről nem mond le a kormány, csak a megvalósítás módozatairól hajlandó tárgyalni. Ebben a kérdésben vitathatatlan a társadalom támogatása, még azok a balos ismerőseim sem vitatják, akik egyébként nem szoktak jókat mondani a kormányról.
silvester
2013. február 13. 15:18
Kiss!! Akkor még te meg sem születtél,sőt még tervbe sem vettek,amikor már a tanulói szerződések rendszere és előírásait hazánkban alkalmazták.Igaz,hogy ez több,mint 40 évvel ezelőtt volt,de akkor pl.egy szakmunkásképző vagy egy közgazdasági technikum-később szakközép iskolai tanulmány megkezdéséhez,a leendő tanulónak több éves szerződést kellett kötni vállalattal-kereskedelmi céggel és ha ez megtörtént járhatott ama bizonyos tanintézménybe.Iskolai tanulmányait befejezvén a vállalat-ker.cég biztosította a foglalkoztatását.Ha a tanuló a szerződést felmonda ,akkor az ő tanulását támogató vállalatnak.stb.vissza kellett fizetni a ráfordított összeget.És még valamit.A tanulók az elméleti képzés mellett gyakorlati képzésben részesültek,magyarul dolgoztatták őket rendesen.Ha ti is tanulni akartok a járuljatok hozzá a képzésetek költségeihez.Aki már eleve azon elmélkedik,hogy külföldön akar majd dolgozni,tanuljon ott.Svájcban még az általános iskolai képzés is horriblis összegbe kerül.Ne akarjatok rögtön nagyot markolni,először tegyetek is érte,hogy markolhasatok.És képzés nélkül menjetek világgá,meglásd tárt karokkal várják a hozzád hasonlókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!