HaHa: Koncepciónk nincs, de igazunk van

2013. február 11. 09:03

A Hallgatói Hálózatnak nincs komplex koncepciója, mert csak diákok – mondta a szervezet két szószólója.

2013. február 11. 09:03

Igazunk van, és ha van egy ember is, aki kiáll, akkor neki is igaza lesz – mondta NOL TV-nek Birtalan Gergő és Tóth Fruzsina, a Hallgatói Hálózat két szószólója.

Magyarországon nem hajlandóak elhinni az emberek, hogy néhány száz fiatal „magától, önerőből kiáll az érdekeiért” – mondta Tóth Fruzsina. Birtalan szerint meghaladták az eddigi civil mentalitást, mert ők érezték a problémát, és ennek hangot is adtak azzal, hogy az utcára vonultak.

Nincs egy komplex koncepciónk, diákok vagyunk. Én egy elsős egyetemista vagyok, nem értek konkrétan az oktatáspolitikához, de azt tudom, hogy ha pénzt vonnak ki belőle, akkor nem fog működni” – mondta Birtalan Gergő. „Még rengeteg olyan kérdés van, amit meg kellene válaszolni” – tette hozzá Tóth Fruzsina, ám elmondása szerint nehéz úgy vitába szállni a kormánnyal, hogy annak nincsen kész koncepciója.

Birtalan szerint az ország legfőbb problémája, hogy „a rendszerváltás után elindult a pártpolitizálás, eleinte vagány is volt, és végső soron nem alakult ki alulról szerveződő civil erő, ami ennek a kontrollja lehetett volna. És emiatt elharapódzott, és emiatt cikivé vált pártpolitikusnak lenni”. Az ő politikájuk arról szól, hogy minél több embert bevonjanak, mert nem a HaHa a fontos, „hanem az emberek”.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johnnyrotten
2013. február 11. 14:29
Nekem Besenyő Pista bácsi jut eszembe, ő az, akinek mindig igaza van... Amikor közeledik, már mennyire igaza van! http://www.youtube.com/watch?v=mQf_9-SO6rY
Akitlosz
2013. február 11. 14:18
Csak diákok? Akkor még sokat kell tanulniuk.
orion
2013. február 11. 14:02
Nincs koncepciójuk, de azt biztosan meg tudják ítélni, hogy a kormánynak sincs. Fogalmuk sincs, mi az oktatáspolitika, de igazuk van. Hát eszük van-e? Mert én meg úgy ítélem meg, hogy nincs.
tarackos
2013. február 11. 13:53
Jól toljátok! Nutellás az alsója a sok jaffának...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!