Bándy Kata gyilkosa: Reggeltől estig rajzolgatok

2013. február 22. 10:09

Péntek László szerint cigány származása miatt nem akart vele kapcsolatot Bándy Kata.

2013. február 22. 10:09

Bándy Kata gyilkosa, Péntek László még szeptemberben adott interjút az RTL2 Forró Nyomon című műsorának, amelyből újabb részleteket hozott nyilvánosságra a csatorna. „Hát ugye én vagyok a Péntek Laci, börtönből jöttem, agresszív, verekedős” – kezdte a beszélgetést a pszichológusnő meggyilkolásával vádolt rab. Péntek László elmondta, hogy a börtönben próbálja magát „kontrollálni, nem idegeskedni”. „Reggeltől estig rajzolgatok” – mint később kiderült, tetoválásokhoz készít terveket.

Arra a kérdésre, hogy tudott-e Bándy Kata haláláról, így nyilatkozott: „elsőnek nem, utána bizonyosodtam meg arról, amikor a hírekben mondták, hogy megtalálták a holttestét”. „Akkor mélyült el bennem az a gondolat, hogy »Úristen, mit csináltam?« Akkor kezdtem el úgy magamba fordulni, hogy miért nem máshogy oldottam meg a dolgot, vagy valami” – tette hozzá Péntek László.

Én őt ismertem azelőtt, találkoztam vele többször” – folytatta a gyilkossággal vádolt férfi. „Elsőnek egy téren, a rendőrség mellett. Többször láttam, én szólítottam meg, beszélgettünk. (…) Az esemény előtt már egy két-két és fél hete ismertem”. „Párbeszédet próbáltam vele kezdeményezni (…) ismerkedés céljából” – tette hozzá Péntek.

Később megbeszéltek egy találkozót is, az ominózus éjszaka előtt négy-öt alkalommal futottak össze. Egyik este rákérdezett, hogy ott aludhat-e nála, de Bándy visszautasította a szomszédokra és nemrég véget ért kapcsolatára hivatkozva. „Ezt már egy másmilyen formában fordítottam le magamnak. Szóval én ezt úgy gondoltam, hogy ő azért nem akar, mivel cigány vagyok, vagy valami ilyesmi” – mondta a férfi.

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mabarta
2013. február 24. 11:53
A védelem stratégiai húzását az elkövetö magáévá teszi. Valószinüleg olyannyira, hogy még maga is elhiszi. Nyilvánvaló, hogy csak akkor lehet majd hirtelen felindulásból elkövetett, azaz enyhébben megitélendö büncselekményröl beszélni, ha az elkövetöt emberi mivoltában megalázta az áldozat. Erre a származási adu mindig nagyon jó. S valószinüleg valami ilyesmiröl lehetett szó, de nem a származást tekintve. Hanem magát az embert tekintve. Mert egy nönek nem volt kedve evvel a férfival közelebbi kapcsolatba kerülni. Ezt pedig a férfi nem viselte el. S mivel szocializációja ilyen helyzetben mást nem ismert, mint eröszakot, hát gyilkolt. Sajnos ez a fajta macsó szocializáció a magyarországi férfiak körében nem ritka. Az alpári parlamenti stilus a férfiak éltal uralt magyar országházban, a kihivó öltözködés hamis vádjával hirbe hozott nök, az óriási álszentség a bordélyházak témájában, a házasságon belüli eröszak fölötti nagy hallgatás, mind mind azt bizonyitják, hogy a férfiközpontú magyar társadalomban nagy bajok vannak. De mivel e közbeszédet is nagyrészt a férfiak uralják Bayer és Tóta W. stilusban, igy a müvelt nöknek annyi marad, hogy visszavonulnak. S ha pechjük van, nemcsak megverik, de meg is gyilkolják öket.
kérdés
2013. február 24. 00:29
Ahol megygyilkolták Bándy Katát, sok gyerek fölnőtt már. Egyikük dolgozatához kellett megtudnunk, mi volt Tatjana párnája alatt. Jó éjszakát!
Oszi bácsi
2013. február 23. 23:18
Eltudjukkepzelniegysegg.
peti
2013. február 23. 20:15
sajnos mar megtette. irigyelni azert nem kell, not gyilkolt es eroszakolt, raadasul rendort. nagyon hosszu evekig lesz elzarva, ahol rendszeresen kinozzak es alazzak majd. neki sokkal-sokkal rosszabb, mint ha tarkon lonek. most meg dumal, de majd elitelik, es onnan az orokkevalosag var ra a bortonben, nok nelkul. Sot, o lesz a no. igazabol remelem is, hogy soha nem szabadul, mert ugy megnyomoritjak majd a lelket, hogy eletveszelyes lenne ismet normalis emberek koze engedni. azert nyilvanosan megkorbacsolni, majd tetszetosen lassu ido alatt megfojtani, akar a csaladtagok vagy baratok aktiv reszvetelevel, na az allna a legkozelebb az "igazsagoshoz", persze csak 5 ev maganzarka utan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!