LMP: az amcsik, a zöldek, vagy az ufók csinálták?

2012. október 21. 11:47

A 2006-os események csalódásai után Schiffer András és három bizalmasa a Búbánatvölgybe vonult vissza, hogy megbeszéljék: érdemes-e csinálni Magyarországon „valami értelmeset”.

2012. október 21. 11:47

A magyar politikát mérgező kulturális bal-jobb felosztást akarta megszüntetni megalakulásával az LMP. Schiffer András azt is elmondta: pártjával hosszú távra terveztek, és előre tudták, filozófiájuk elfogadtatása nem egyciklusos projekt.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2012. október 23. 08:32
És hozzáfűzöm: MINDENKI MONDJA KI A MAGA VÉLEMÉNYÉT, A MAGA IGAZÁT, mégha az szubjektív is, hiszen a dialógusokból születhet meg egy általános igazság. Továbbá: minden nemzet keresi helyét a világban, olyan helyét, amely felvirágoztatását eredményezi. Vajon a magyar ebből a keresésből kizárt? Tagajuk meg önmagunkat? Tagadjuk meg, hogy magyarok vagyunk, és kötelezően szeressük az idegen nemzeteket? Mint írtam már: szeretni parancsra nem lehet, sőt a szeretetnek pont az ellenkezőjét váltja ki a parancs. Azt is írtam már többször is, hogy szélsőségességekkel nem lehet tartós államot létrehozni. Az emberek többsége nyugalomban akar élni és a családjával foglalkozna inkább, az útódjának nevelésével. A szélsőség, legyen az "jobboldali" vagy "baloldali" csak indukciója lehet a későbbi polgárias társadalom állandósítágának. Minden pártok megvetek, mert csak egy gazdaságpolitikai közösség egységének széthúzásához vezet, holott a rendek ezer szállal, szükségszerűen kötődnek egymáshoz. A társadalmi harmónia szétzilálása egyéni vagy bizonyos csoport részéről bűntett, mert bomlasztja a családokat, magányosságokat eredményez (az egyes személy könnyebben manipulálható, mint egy összetartó család). Minden bomlasztás mögött egyéni hatalmi vágy húzódik meg és ma már ez a krematizmus (pénzszerzési vágy, amely a pénzben látja a gazdaság célját). Álljon itt Kálvin kettős dekrétuma, hogy Isten az emberi faj egyik részét üdvözülésre, másik részét kárhozatra ítélte. Igyekeznie kell azoknak, akik kárhozatra vannak ítélve, ha nem is háríthatják el a kárhozatot, de legalább enyhítsék annak fájdalmas súlyát.
korona
2012. október 23. 08:02
Mindennek a szüzséje: ha nem tehetsz ellenük, akkor csatlakozz. Ezt összesítettem az utólagos kommentekből. Ám legyen. De az embereknek jobb legyne. Jobban éljenek. Lehetőségeik szélesebbek legyenek. És legyen rá pénzük. Minden kommentelőt, akár ellenem, akár mellettem álltak ki, tisztelettel üdvözölök. Mert MINDNKIRE SZÜKSÉG VAN!
Nannyó
2012. október 22. 22:50
http://mandiner.hu/cikk/20120423_rablot_fogott_az_lmp_s_kepviselo :)))))
Fakutya tizedes
2012. október 22. 22:25
Meggyes Tamás háza is a Búbánatvölgyben van. Mi a búbánat van ott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!