Kövér szerint rendőrállam a magyar?

2012. október 09. 08:50

Ahol magasabb a rendőr fizetése, mint a tanáré, az rendőrállam – állította húsz évvel ezelőtt Kövér László. A NOL arra kereste a választ, most rendőrállamban él-e a házelnök.

2012. október 09. 08:50

Wittner Mária szerint biztos, hogy most nincs rendőrállam, Demeter Ervin azt ígérte: ha aktuális lesz a kérdés, elgondolkodik rajta. Rogán Antal tanácsára a forgatócsoport Kövér László véleményét is kikérte, a házelnök azonban nem nyilatkozott a témában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. október 09. 14:18
Pintér Sándor belügyminiszter arra kéri az önkormányzatokat, hogy év végéig fizessenek. Kontrát mindehhez hozzáfűzte: a kifizetések elmaradásáért nem tehetők felelőssé az önkormányzatok, mert a tűzoltók igényének jogosságát az előző kormányok vitatták és azt mondták, nem kell fizetni. Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgató elmondta: a tárca számításai szerint 6,5 milliárd forintot kell kifizetni, április 22-éig pedig várhatóan több érintettel, egyenként is meg kell állapodni a pénzösszegekről. A munkát nehezíti, hogy sokan már nyugállományban vannak a tűzoltók közül, és így nehezebb elérni is őket. A végleges kifizetendő összeg csak ez után derül ki. Egyébként tűzoltóságonként 10 millió és 60 millió forint között mozog az összeg, a fővárosban azonban 823 millió felett van, mert itt több mint 1700 tűzoltó dolgozik.
miloka
2012. október 09. 11:35
A nol most ugyanazt a módszert használja, mint amit a "kötelezéskor" is használt. Debreczeni József meg is írta, hogy akkor is csak hazudtak, kiforgatták Kövér szavait. Még az ehhez kapcsolódó forgatókönyvet is leírta.
Senior
2012. október 09. 10:17
A rendőrök fizetését az első Orbán kormány idején megduplázták, tanarak egy fillért nem kaptak. Megyó egy kicsit korrigált. Normális helyeken van egységes közszolgálati törvény, ami alapján egy rendőrtiszt azonos iskolai végzettséggel, szolgálati idővel annyit keres, mint a tanár. Költői kérdés: Vajon a Kövér elvtárs jövedelme azonos szinten van e, pl. az osztrák kollégájával? Szerintem simán, és ő ezt méltányosnak tartja. Ami jár, az jár. A középosztályra apelláló kormány éhbért ad a pedagógusoknak, a doktorok számára pedig törvényesíti a hálapénznek nevezett korrupciót, hivatali visszaélést. Az egészben a legszomorúbb, hogy a másik banda még ezeknél is aljasabb.
szintiboj
2012. október 09. 09:59
Mariska néni vajon kap nyugdíjat a képviselői fizuja mellett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!