Éhséglázadás lesz a cigány fővajda szerint

2012. július 30. 08:26

„Ma Magyarországon cigánynak lenni bűn és szégyen” – mondta a rendezvény egyik felszólalója.

2012. július 30. 08:26

Harmadszor rendezték meg a nemzetközi vajdatalálkozót Budapesten. Kállai Csaba fővajda szerint nem lenne ennyi probléma, ha a kormány komolyabban venné a vajdaság intézményét. Ruva Farkas Pál, a Cigány Írószövetség elnöke szerint „több fronton kell megnyitni a munka világát”, nem megoldás a haszonállatok osztogatása.

A fővajda beszédében elmondta, szerinte hamarosan éhséglázadás lesz Magyarországon. A megkérdezett résztvevők szerint jót tenne egy vajdákból álló parlamenti párt a cigányoknak.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2012. július 30. 11:24
Mondjuk innen nézve, elég fapados egy buli volt. Egy szabaduló bulin nagyobb felhajtás van, mint itt volt.
durrbele
2012. július 30. 11:23
„Ma Magyarországon cigánynak lenni bűn és szégyen” Ez igaz te önjelölt Jancsibohóc!De ezt mind ti vívtátok ki magatoknak a viselkedésetekkel.Oszt ha az a sok összelopott vagyonkát ami nektek önjelölt vajdáknak van szétosztanátok a testvíreitek között tán jutna kenyérre is.A munkát ne emlegesd mert a fajtád irtózik tőle mint ördög a tömjénfűstől.Ne kinyilatkozzatok miközben habzsi-dözsi van nálatok hanem járd körbe testvíreid csodás lakónegyedeit és vedd rá őket hogy ne szana szét szarjanak és tegyenek rendet a házuk táján.Ha ehez söprűt,meszet kértek biztosan azt is adna e nép.Szóval kicsi bohócom azzal a cifra köntössel valahol itt kezdjétek el a javulást.És a kést evéshez használja a magyar és nem öléshez.Ahogy a fejszét favágáshoz és nem emberek feldarabolásához.Végezetül nem szokás a világban senkit megerőszakolni csupán azért mert nem kellünk neki! Amúgy a cigányvajdaság nemlétező intézmény.Ha működik akkor az mögött biztosan valami nem törvényes dolog húzódik.Szóval előbb bizonyítsatok aztán majd a véleményem is megváltozik.
Honfi-fi
2012. július 30. 11:22
A Vajda mögött az a 3ajtós szekrény volt a Bálint Toncsöcsike?
dodóbá
2012. július 30. 11:21
A felkent Vajda uraknak legelőször is ki kéne adni a legújabb cigány szótárt. Nem sok szócikk kéne bele, hogy minden cigány végig olvassa: Tanulás Munka Szorgalom Tisztesség Tolerancia Inteligencia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!