Tokody Ilona: Nem tudunk szót érteni Ókováccsal

2012. június 27. 09:38

Az Operaház évadzáró ülésének végén Tokody Ilona énekes tiltakozott a vezetés ellen. Tokody felszólalásáról Ókovács Szilveszter kormánybiztosnak az jutott eszébe amikor a „focimeccseket megzavarja egy meztelenül berohangáló férfi”.

2012. június 27. 09:38

A Magyar Állami Operaház hétfői évadzáró ülése végén Tokody Ilona operaénekes, az Operaház örökös tagja felment a színpadra, hogy felolvassa az Operaénekesek Egyesületének állásfoglalását az elmúlt hónapok változásairól. Tokody tiltakozott a végbement változások ellen, véleménye szerint az Operaház „eddig is jól működött”. Úgy vélte, vissza kellene állítani a társulati tagságot, mert olcsóbb egy jól működő társulatot fenntartani, mint vendégművészeket foglalkoztatni. Tokody arra kérte az Operaházat vezető Ókovács Szilveszter kormánybiztost, hogy nyíltszíni vitán beszéljék át a problémákat. „Én vagyok az egyetlen örökös tag a világon, akit kirúgtak” – mondta a Kossuth-díjas énekes.

A nagy tapsot kapó Tokody beszéde után Ókovács azt mondta, „erről az egészről az jut eszembe, amikor a focimeccseket megzavarja egy meztelenül berohangáló férfi.” A kormánybiztos úgy vélte, az operaénekes meghekkelte a rendezvényt, és elrontotta mások ünnepét. A kormánybiztos szerint az Operaház a panaszkodóknak, köztük Tokodynak is, milliókat folyósít.

„Úgy jöttem ide, hogy meglépem ezt. Arcpirító és méltatlan volt, de nem tudtam mást csinálni. Nem egy nyelvet beszélünk Ókováccsal” – fogalmazott a Blikknek a rendezvény után Tokody Ilona.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2012. július 02. 06:55
Tokody az előző rendszerben kikönyökölt, (kifeküdt?) előjogai miatt hisztizik, amit persze az operaénekesek közösségének problémájaként tüntet fel. Jellemző komcsi módszer...
Stigma
2012. június 28. 07:51
http://orulunkvincent.blog.hu/2012/06/27/okovacs_enekel
gabuci
2012. június 27. 23:53
Tokodyra még akkor is emlékezni fognak, amikor azt sem tudják ki volt orbán és csicskája ókovács
Oldgóbé
2012. június 27. 18:38
Énekelve adta elő elégedetlenségét és bánatát az intézmény vezérkarával szemben??? Ez volt a megrendelő kívánsága???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!