Tüntetés a zsidók elleni uszítással gyanúsított HVIM-esért

2012. május 28. 10:53

A HVIM emberrablásnak tekinti az uszító feliratok felfestésével gyanúsított budapesti elnökük letartóztatását.

2012. május 28. 10:53

Incze Béláért, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) előzetes letartóztatásba helyezett budapesti elnökéért demonstráltak vasárnap Budapesten. Inczét társával együtt egy budapesti szoborcsoport megrongálásával, valamint közösség elleni uszítással gyanúsítják. (Péntekre virradóra ismeretlenek a Duna-parti mártíremlékműre Dávid-csillagokat, valamint „nem a ti országotok”, „mocskos zsidók!”, „oda lesztek belelőve” és „köszönjétek Dánielnek!” feliratokat festették a fővárosban.)

A tüntetőknek felolvasott levelében Budaházy György azt a félelmét fogalmazta meg, hogy a magyarok palesztinok lesznek a saját hazájukban, és szabadságot követelt a politikai foglyoknak. Zagyva György Gyula, a szervezet tiszteletbeli elnöke bejelentette, hogy szerintük jogsértő a rendőrség eljárása, azt emberrablásnak tekintik, és minden lehetséges módon tiltakozni fognak ellene. Zagyva azt is hozzátette: „Igen, az említett úriember a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja, sőt, vezetőségi tagja, és nem érdekel, köpünk rá, hogy ki mit gondol erről.”

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karika01
2012. május 31. 01:13
Ezt nevezem! Zagyva ismét hozta a jól megszokott formáját.. Csak egyszer hallanék tőle egy olyan nyilatkozatot, aminek nem minden szava sületlenség, hazugság, vagy felháborító! Hogy milyen emberek tudnak ma már befolyásra, sőt politikai befolyásra szert tenni.. Hajmeresztő!
mohican
2012. május 29. 20:40
Régi már a poszt. De a hangnem is régi. Nem tudok csendben maradni. Nem!!! Az antiszemitizmus, a rasszizmus és a gyűlölet NEM önvédelmi reakció! Önvédelmi reakció lehet a csakazértis megmutatás, a csakazértis gyarapodás, a munka, a gyermekvállalás, a szolidarítás, a közösségépítés, a hősies áldozatvállalás, az összetartás.Bizonyos esetekben önvédelmi reakció lehet a polgári engedetlenség is. Mint Dániel Péter-egyébként vitatható-elkeseredett, és legalább nyíltsisakos tette. De nem a gyilkossággal való fenyegetőzés, és nem a másik ember identitásának, hazaszeretetének megkérdőjelezése és nyilvános megalázása.
fileo
2012. május 29. 19:45
Zagyvideológia munkája látszik fórum elején, kedves idelátogatók.. Ha ilyen kommenteket, meg ilyen "zagyvideókat" látok.. öcsém.. legalább azt nem mondanák magukról, hogy magyarok, meg keresztények...mert akkor szégyent hoznak az országra. Ha ilyen redvás lenne a szám, akkor befognám és elbújnék. Eddig még fel nem mutattot semmit a szélsőJ... -ja de a turizmust meggyengítette... egymás ellen hergeli az embereket.. És nem látja, hogy amikkel mást vádol, azt az ő ideológiájában beburkolt társai is megcsinálják.. - Ott vannak a németek.. "Horty nemzedék beengedte őket.. és tulajdonképpen kirabolták magyarországot a nácinémetek..(de kell szobor Hortynak) bár nem értek egyet festéköntögetéssel,avval igen, hogy a szobrot óriási hiba volt felállítatni.. kár a fával.. - nem beszélve a Dón-kanyari tragédiáról..NAGYON MAGYAR cseleked ugye? kiküldeni 200.000 embert ruha, élelmiszer és fegyever pótlék nélkül.. Kivácsi vagyok, hogy akinek ott vesztek el a szülei, nagyszülei, dédszülei azok mit szólnak a Horty szoborhoz. Annyit arról, hogy palesztinok a saját hazájukban című kamusorokról, hogy ők is egymást gyilkolásszák, mint amikor a Fatah meg a Hamasz belső vitájából izraeli katonák mentették meg a fatahot mert annyira brutálisak voltak a Hamaszék. Mellesleg (100 halálos áldozat volt) És ami a jogosan a zsidók földje(mert megvették a palesztinoktól miután évezredekre nyúlik az ő történelmük ott) Gáza, onnan többmint 1 millió zsidónak kellett elhagynia az otthonát. És mit kaptak cserébe..onnan lövik az országot, és provokálnak. Arról, hogy kinek a vallása kocka és kirekesztő.. a zsidóvallás LEGBECSESEBB kincse a Jeruzsálemi templomhegy és azt jelenleg a muzulmánoké.. (akiknek a 2. legszentebb helye) és minden vallás békében gyakorolhatja hitét, nem úgy mint pl. egyiptomban (10 millió kopt keresztényt üldöznek), (csak hogy ne utazzunk messzire) vagy a többi arab államba meglehet nézni. Igen tudom, hogy a következő pár hozzászólás az lesz, hogy komcsi vagyok, vagy zsidó vagy tudom is én, de már megszokhattuk. És remélem inkább arra fogtok törekedni, hogy vállalkozzatok, vagy tegyetek valamit az ellen, hogy a munkanélküliség javuljon, vagy a turizmus növekedjen.
Rrobi
2012. május 29. 15:24
Szerintem, az hogy valaki népírtásra szólít fel akárhogyan is csinálja bűn! De ha mindezt egy emlékműnél, ami pont azt mutatja be, hogy milyen szőrnyű teteket is követtek el emberek, más emberek ellen hát az már nagyon angy bűn. Nem kellene hogy embereket uszítsunk, gyűlölködésre. Nem tudom hogy Horty tevékenységével mennyire vagytok tisztában(ha már igy elő van hozva az a téma is), de tidjátok, hogy Ő egyezett ki Németországgal, ez nem jött ki pozítívan, sőt Ő vezettebe a zsidótörvényeket, ez megint nem pozítív és ami ennek a folytatása lett az végkép szörnyű dolog. Lehet, Horty nem tudta mit kezdett el de akik ilyen tetteket hajtanak végre, írnak szobrokra, azok már történelemből tudhatják, hogy a gyülölködésnek, mi lesz a vége, és bizony SÚLYOS VESZTESÉG!!! HAGYJUK ABBA EZT!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!