Eltemették a magántaxizást

2012. május 29. 10:20

A tervezett egységes arculat, fix alapdíj, és maximalizált kilométerdíj miatt tüntetett hétfőn több száz fővárosi taxis.

2012. május 29. 10:20

A taxisok hétfő délután a Hősök terén gyülekeztek, majd rövid beszédek után a Kodály köröndhöz indultak. A menet elején egy koporsót vitték, majd jelképesen eltemették a magántaxizást. A sofőrök azt állítják, hogy a Budapesti Közlekedési Központ nem egyeztetett velük a változtatásokról, a BKK szerint viszont volt megbeszélés az ügyben.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. május 30. 07:35
Engem hidegen hagy a taxisok hőbörgése. Az ominózus taxisblokád óta nem ülök taxiba, és másnak is ezt ajánlom.
grün
2012. május 29. 18:01
Zombi cityben több a taxi mint New Yorkban, kár siránkozni...
taxi2012
2012. május 29. 14:17
Tisztelt Fórumozók! Taxisként szeretnék egy-két félreértést eloszlatni a jószándékú emberekben. Akik "mindentaxisrablógazemberhiéna" típusú sztereotípiákkal trollkodnak, nem fognak meghatódni ettől, de hátha nem ők a többség. Taxisok nem kormányt buktatni szeretnének, hanem megmaradni saját kormányuknál, amelyet éppen készülnek kezükből kicsavarni. BKK által folyamatosan változtatott követelményrendszer annyira dilettáns, hogy emiatt inkább a tudatos rosszindulat tűnik számunkra valószínűbbnek. Hiheti valaki komolyan, hogy az egyenszínre fóliázott kocsik vagy a 60kW-os motorteljesítmény fogja megakadályozni az utasok esetleges megkárosítását? A helyzet az, hogy többezer embert kényszerítenének kocsicserére és többszázezres további kiadásra, nem kevesett kényszerítve vállalkozásának megszüntetésére. Senkinek ne legyenek kétségei: a követelményrendszer költségeit végső soron az utasnak KELL megfizetni, hiszen egy szolgáltatás költségeinek óhatatlanul meg kell jelenniük a végső árban is. A rosszindulat-változat meg pusztán arról szól, hogy a kieső taxik által jelentett piaci űrt betöltheti egy tőkeerős befektető, aki alkalmazza a magánvállalkozóként ellehetetlenített embereket, nem kevés munkahelyteremtési állami támogatást igénybe véve. BKK folymatos hazugságokkal eteti a sajtót. A tegnapi demonstráció Komáromi Endrét állította a középpontba, bár személyes véleményem szerint a mindenhez (közlekedéshez főleg) hülye levitézlett Dávidka inkább megérdemelte volna.
DFK
2012. május 29. 11:44
Az a taxisok baja, hogy szabályosan, korrekt szolgáltatást kell majd nyújtani; szűkül a simliskedés tere. Igen, jó az, hogy 10 évesnél öregebb autóval ne lehessen taxizni, az hogy egységes arculat kell, az, hogy maximált díj legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!