Elemző: Egy „ellenfidesz” kellene a baloldalnak

2012. március 17. 11:00

Nagy Attila Tibor szerint ma nincs olyan politikus Magyarországon, aki politikusi kvalitásokban felvenné a versenyt Orbán Viktorral.

2012. március 17. 11:00

Azért a Fidesz néha hajlamos arra, hogy elbízza magát. És akkor jön a pofon” – véli Nagy Attila Tibor. A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője a március 15-i események fényében a NOL TV-nek egyebek mellett arról beszélt, ma nincs olyan politikus Magyarországon, aki politikusi kvalitásokban felvenné a versenyt Orbán Viktorral. Az elemző úgy véli – a Milla alternatív köztársasági elnökének –, „Dopman” szereplése is inkább csalódás volt. Nagy szerint a baloldali ellenzéknek szüksége lenne egy domináns pártra, egy „ellenfideszre”. Ha ilyen nem lesz, akkor gyászos idők várnak az ellenzékre. Ha sikerülne létrehozni egy domináns pártot, akkor viszont a Fidesz kerülhet komoly bajba.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. március 19. 18:19
A baloldalnak azért nincsen víziója, jövőképe, programja, mert azt mégsem lehet plakátra írni hogy "hitelből (amit az unokáink is fizetni fognak) lefizetjük a segélyeseket, elkábítjuk a nyugdíjasokat hogy az inaktívak beválasszanak minket, hogy aztán a posztkommunista oligarcháink irányította vállalatbirodalmon keresztül két zacskó ropiért eladhassuk ami az országból maradt a külföldi spanjainknak."
drieno
2012. március 19. 07:35
azért rendkívül kíváncsi volnék, hogy a pusztán hatalmi kérdéseken kívül van-e más ötletük az elvtársaknak mert amit eddig fel bírtak mutatni az orbán - fidesz gyűlöleten kívül, az a következő volt: 1. a valós költségek többszörösét számlázó francia közműcég támogatása a fogyasztókkal és az önkormányzatokkal szemben 2. a garantált nyereségű német állami áramszolgáltató támogatása a fogyasztókkal és az áramszolgáltatókkal szemben 3. a külföldi tulajdonú bankok támogatása az ügyfeleikkel és a magyar állammal szemben stb és akkor mik is volnának a baloldali értékek? döntsd a tőkét?
hátakkor
2012. március 18. 22:31
Ha se ötlet, se szándék, se ember, se semmi, akkor miért kell megverni OV-t tonképp?
Öreg
2012. március 18. 20:26
Amíg a baloldal fő témája az antifasizmus, meg a rasszizmus és a másik oldalra a jelzők /náci, antiszemita,mucsai, stb/ akasztása, addig nem is fog változni a helyzet! Nincs mögöttük tömeg, ha egyszerre rendeznek a különböző baloldali szervezetek megmozdulásokat, ugyanannyian vannak, mintha csak egy esemény lenne, mert mindig azok az emberek vannak ott, bárki akarja megvédeni a demokráciát. Mellesleg nem a demokráciát hiányolja a Fidesztől a nép, hanem ideges a lassú és akadozó elszámoltatás miatt, hiányolja a nép a rablók vagyonelkobzását.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!