A Fradi kicsiben úgy bukott el, mint Nyugat-Európa

2023. július 20. 06:25

A transfermarkt.de oldalán beikszelik a max. 500 ezer eurót. És ez ütött vissza ma.

2023. július 20. 06:25
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Facebook

„Nos, illetve izé! Nyilván szétröhögtem magam a Fradi kudarcán, együtt ünnepeltem a várossal. De azért el kell gondolkodni pár dolgon. Kezdjük ott, hogy ez az eredmény a Fradi klubmodelljének a kudarca. Mert bajnokságot könnyű nyerni, ha valaki nem kókler, mint a magyar fociklubok ügyvezetőinek 99 százaléka.

A Fradi abból dolgozott, hogy meghaladták a hiedelem/korrupció játékospolitikát. Pl. ha kellett nekik egy ballábas jobbszélső, akkor nem igazolták le a Bélának a Pistikéjét, hanem a Transfermarkton beütötték, hogy 176 cm-es, 42 km/h-val futó gambiai kell, azt kilistázta a szoftver 200 ezer euróért.

Ez engem is meggyőzött. Irigykedtem. Racionális döntéseket hoztak, szarrá szopatták a mezőnyben a hiedelem/korrupció-alapon működő klubokat. Aztán jött Ferörer.

Az elmúlt 10 évben a Fradinak lett volna lehetősége kinevelnie egy dinasztiát. Nem éltek vele, az volt a fejlődés, hogy a transfermarkt.de oldalán már nem a max 200 e euró fület ikszelik ki, hanem a mahx 500 e eurót. És ez ütött vissza ma.

Oké, se hiedelmekre, se korrupt ügynökökre nincs szükség. De ezek szerint a racionalitás is alulmarad a kultúrával és a hittel szemben. A Fradi ma kicsiben úgy bukott el, mint Nyugat-Európa.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 22. 17:33
A Fradi elbukott. Nyugat-Európa is. Aki sziklaszilárd a bukdácsoló világban ő Kubatov Gábor.
Akitlosz
2023. július 22. 17:26
A racionalitásból hiányzik az emberi tényező. A mindenhonnan összevásárolgatott 11 játékos egy játékos csoport lesz, nem egy csapat. A feröeriek meg csapat volt, egy munkahelyen szerelnek labdarúgáson kívül is.
Obsitos Technikus
2023. július 20. 12:15
Nem kell ezt túlragozni. Kigolyózták az edzőt. Volt már ilyen.
Namond
2023. július 20. 12:10
Igazán kár, hogy Orbán a Böszme, kiirtotta az amatőr futballt. A kádárista félprofikat pedig profikként fizettette, SZJA kedvezményhez juttatta, majd vendégmunkásokra cserélte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!