Isten őrizz, hogy Putyint vegyem a védelmembe

2023. június 25. 19:15

De azért nézzük már meg, hogy mi lett a végeredmény.

2023. június 25. 19:15
null
Kulifai Máté
Kulifai Máté
Facebook

„Isten őrizz, hogy Putyint vegyem a védelmembe, de azért nézzük már meg, hogy mi lett a végeredmény:

- alig volt áldozata az egész katonai akciónak

- elkerülték, hogy oroszok sokasága haljon meg a belharcokban

- elkerülték azt is, hogy egy polgárháborús helyzet kirobbanásával elveszítsék az ukrajnai háborút

- sem a Nyugat, sem Ukrajna nem tudta kihasználni az Oroszországban kirobbant káoszt

- megmaradtak a Wagnerben szolgáló orosz katonák is, sőt átvezénylik egy részüket az orosz hadseregbe

- elszakították a Wagnert valamennyire Prigozsintól

- Putyinnak lett egyfajta lojalitáspróbája is: Prigozsinnal szemben szinte mindenki mellé állt, aki meg menekült, vagy nem tanúsított hűséget, arra is most fény derült (kérdés mennyien zuhannak ki a napokban random ablakokon)

Mindezt kevesebb mint 24 óra alatt sikerült lecsavarni úgy, hogy lényegében a teljes nyugati média, időnként még jómagam is: Oroszország és a Putyin-éra teljes bukását vizionáltam.

Nyilván nem lehet megbecsülni egyelőre a Wagner-lázadás orosz belpolitikai következményeit, de nekem inkább tűnik úgy, hogy Putyin nagyon is képes volt kezelni ezt a hirtelen válságot. Ennél szinte csak rosszabbul tudott volna ebből kijönni.

De simán lehet, hogy tévedek, s ezt az oroszok a gyengeség jelének látják, s hamarosan megbuktatják.

U.i. Rácz Andrásnak most azért nehéz hinnem, mert szombat este még azt pedzegette, hogy Prigozsin nem is fordult vissza, kamu a hangüzenete, nincs még vége a felkelésnek…”

Nyitókép: MTI/EPA

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szilágyi Miklós
2023. június 26. 08:35
A nyugati civilizáció mindhárom hatalma (USA, EU, Oroszország) a válság tüneteit mutatja. USA : eladósodás, polgárháború előjelei, Capitolium ostroma, EU: Brexit, ipari termelés csökkenése, katonai eljelentéktelendés, Oroszok: katonai potenciál túlbecsülés, Prigozsin-akció, szintén polgárháborús helyzet. Kína meg jön föl, igaz ott is rögös az út. Mi lesz itt, rejtély.
LancelotDuLac
2023. június 26. 08:10
"De azért nézzük már meg, hogy mi lett a végeredmény." Mi lett?! Vége a háborúnak, békét kötöttek? nem!!! hát akkor? a többi magánügy!!!!
pipa89
2023. június 26. 07:57
A jenkik érdeke az instabilitás elérése Oroszországban, hogy szét tudják cincálni. Európának az érdeke a stabil Oroszország, ami képes némiképp ellensúlyozni Kínát, valamint hidat is képezni Európa és Kína között. Jó lenne, ha ezt a brüsszeli csürhét végre süllyesztőbe rakhatnánk már! A NYUGAT NEM EGYENLŐ EURÓPA! A NYUGAT EGYENLŐ USA. USA NEM EGYENLŐ EURÓPA! HÚZZANAK HAZA SOROSSAL EGYÜTT! NUKU GYURKA, NUKU SANKEC!
csúti törpe
2023. június 26. 07:41
ez a nem vagyok antiszemita, de... kezdetu faszkalapokra emlekeztet valamiert
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!