Huxit – elkezdődött a végjáték

2023. június 07. 07:51

Szeretek a velem nem azonos értékrendet valló politikai ellenvéleményekkel vitatkozni.

2023. június 07. 07:51
null
Bojár Gábor
hvg.hu

„»Brüsszel tönkreteszi a magyar családokat«, hangzott el a szokásos pénteki Orbán Viktor rádióinterjúban. Nehéz már szintet lépni az évek óta megszokott brüsszelezésben, de a felfüggesztett támogatásokért folytatott (látszólagos) küzdelem fényében és súlyos gazdasági visszaesés küszöbén ez a mondat számomra azt üzeni, hogy kilépés ügyben megkezdődött a végjáték.

2016-ban ezen az oldalon jelent meg a Brexit után Huxit címmel Orbán Viktor kilépési szándékáról szóló írásom. Ezzel a véleményemmel akkor is, és utána is sokáig szinte minden barátom vitatkozott, mondván, hogy uniós pénzek nélkül mivel hizlalná családját és udvartartását (értem ez utóbbi alatt a NER-lovagok népes körét), és mivel etetné szavazóinak többségét. Fontos ellenérv volt az is, hogy a Nyugattal szemben egyre látványosabban előnyben részesített szövetségesek, Oroszország és a Kína számára is csak akkor jelentünk értéket, ha belülről bomlasztjuk az Uniót. Ezek az érvek logikusak, de nem győztek meg, és ma már egyre kevésbé vagyok egyedül a kilépési szándékról azóta is több fórumon hangoztatott véleményemmel.

Szeretek a velem nem azonos értékrendet valló politikai ellenvéleményekkel vitatkozni (inkább, mint egyetértő barátaimmal), ezért örömmel fogadtam a jobboldali beállítottságú fiatalok számára rendezett Tranzit nevű konferenciasorozat egyik 2017-ben tartott rendezvényére szóló meghívást, ahol hangot adhattam véleményemnek. Fő érvem az volt, hogy a 2015-ös menekültválság idején mi másra szolgált az illegális migrációval szembeni (egyébként teljesen jogos és indokolt) küzdelem látványosan Brüsszel-ellenes propagandája. Hiszen a schengeni külső határok védelme az illegális migrációval szemben – ha szükséges, akár kerítéssel is – nemcsak megengedett, de elvárás is az Unió részéről. Mire való akkor ennek kapcsán ez a Brüsszel-ellenes kampány? ”

***

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 07. 21:36
Főrabbiinak néz ki a bácsi
Krupp Skya
2023. június 07. 21:34
"Elkezdődött a végjáték" Bizony Gréczi Zsolt is a végével játszott. De lehet hogy az elejével, attól függ honnan nézzük.
Bars
2023. június 07. 21:14
A baloldaliak emlegetik a kilépést. Riogató politika. Ez nem függ össze azzal, hogy az unióbéli politikusok tevékenysége inkorrekt és dühítő.
DE JÓ
2023. június 07. 20:35
Már kezdtem aggódni magam miatt, mert már mindenkin kipát vélek látni a médiában. Aztán kiderült, hogy nem én látok rémeket, hanem ez is kipás... (Tudom, ő kivételesen nem bölcsész.) A hazai és a nyugati zsidóság szinte kivétel nélkül beállt egy nemzetellenes, kozmopolita, anglomán, szélsőliberális, LMBTQ, anarchista, marxista, az egész eddigi világunkat felforgató és kivégző szektába. És mivel a humán értelmiségben nagy arányban képviseltetik magukat, ezért a médiában és a politikában aránytalanul nagy hanggal és gátlástalanul, eszközökben nem válogatva tudják képviselni ezt az őrületet, és ledarálnak mindenkit, aki megpróbál ellenállni nekik. Jelenleg úgy látom, hogy egyre elbizakodottabbak, és nem akarnak tanulni a történelemből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!