Az ellenzéki kígyó a farkába harap

2023. június 07. 13:23

A sors furcsa fintora, hogy épp abba a pártba, amit Gyurcsány alapított.

2023. június 07. 13:23
null
Pindroch Tamás
Pindroch Tamás
Magyar Nemzet

„Gyurcsány a kormányzati hazugságainak alárendelte a teljes államapparátust, a koalíciós pártokat, az MSZP-t és az SZDSZ-t is. Ez utóbbi mint párt már akkoriban eltűnt a sűrű ködben, de az egykori hálózatuk tagjai azért ott szorgoskodnak az ellenzékben. Elég, ha csak Horn Gábort említjük, aki egykori tanácsadóját, Karácsony Gergelyt próbálta kisegíteni a minap azzal, hogy ő is háborúban álló államnak nevezte Magyarországot. De ez sem nagyon jött be, hiába ismételgetik, nem rántják bele az országot a konfliktusba. Nyilvánvaló, hogy az ellenzék háborúpárti.

Régi bűnnek hosszú az árnyéka – a lassan, de biztosan felmorzsolódó szocialisták is most szembesülnek Agatha Christie igazságával. Egy biztos, ha 2006 őszén gyorsan menesztik Gyurcsányt, nem így alakul a sorsuk, akár még most is váltópártként emlegethetnénk őket. Most meg az egykori kétharmados kormánytöbbség pártjának már az ötszázalékos parlamenti küszöb elérése is csodaszámba menne. Nincs már egy árva Mesterházyjuk, Ujhelyiük, Szanyijuk sem, hogy csak a legutóbbi, legismertebb három távozó politikus nevét említsük az elmúlt évekből. Eközben szép sorban igazoltak át az önkormányzati képviselőik és polgármeste­reik is a DK-ba.

A sors furcsa fintora, hogy épp abba a pártba, amit Gyurcsány alapított. Pedig az elmúlt tizenhárom évben többször is lett volna lehetősége az ellenzék pártjainak megszabadulni Gyurcsánytól. Tavaly ezt azzal ütötték el, hogy a kormányoldal által elfogadott választási törvény módosítása egy listára »kényszerítette« őket. Ez azonban nincs így, ennek hangoztatása csak a legkényelmesebb védelmi pozíció. Biztos vagyok benne, hogy a DK nélküli ellenzék egymással összefogva nem ért volna el rosszabb eredményt, ha vállalják a teljes Gyurcsány-nélküliséget.”

Nyitókép: Mátrai Dávid / Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. június 08. 12:42
Fostok Gyurcsánytól? XDDDDDDDDDDDDDDDDDD "Tavaly ezt azzal ütötték el, hogy a kormányoldal által elfogadott választási törvény módosítása egy listára kényszerítette őket." Ez a választási törvény illegitim az alaptörvénnyel együtt mióta meg van. meg kell ölni benneteket patkányok! de előtte megkínozni.
Player1
2023. június 07. 21:41
Nincs még egy ilyen párt, mint a DK. Klári rúzs nélkül fiú, rúzzsal lány, eu kompatibilisek vagyunk! Nem Horthy épített dinasztiát, angol mintára Klári a mi II. Erzsébetünk, Feri a Fülöp.
Kristály
2023. június 07. 18:16
Ezek nem ellenzék hanem ellenség. Nyugodt szivvel kilehetne mondani rájuk vagy eltakarodnak vagy halál büntetés hazaárulásért.
Palatin
2023. június 07. 17:43
Mindenkit óvnék attól, hogy Gyurcsányt és Dobrevet mint "politikust" értékelje, kritizálja, szidja, vagy kedvelje. Öket a pszichológus, - vagy inkább a pszichiáter -, szemével kell nézni. Gyurcsány ma a legjobban attól retteg, hogy ebben a rendkívül zürös, rizikós, bonyolut idöszakben Orbán helyébe kerüljön és az ország gondját-baját a nyakába vegye. Tudja, hogy ebben csúfosan megint megbukna, és végleg elúszna a politikával kapcsolatos minden esélye. Neki az nagyon jó, hogy Orbán stabilan tartja az országot, kihozza a helyzetekböl, amit lehet, eközben ö kényelmesen szivarozgathat, pezsgözhet, semmi felelössége nincs, de játszhatja az okoskodó forradalmárt. Ahhoz a gyáva, gyenge krokodilhoz hasonlítható, aki a másik krokodil által (unió, Soros stb.) elejtett vadból próbál falatozgatni, mert ö arra nem lenne képes, hogy öneröböl vadásszon. Gyurcsány és a szektája, valójában csak szórakozni, és nyerészkedni akar ezzel a "politizálgatással". Gyurcsány mint komoly politikus nem jön számításba, erre sem szakmailag, sem emberileg, sem morálisan nem alkalmas. Viszont az neki, - mint egy léha, könnyelmü szélhámosnak -, igen is lehet egy óriási móka, hogy Orbánt, - akit nyilván irigyel, gyülöl, mert öhozzá képest Fecó csak egy silány pancsernek érzeheti magát, hiába pózol rendszeresen Mussolini stílusában -, ahol tudja gáncsolja, idegesítse, pofátlanul rágalmazza, hecceljen ellene. És teszi mindezt óriási gázsiért. De nem szeretne és nem is akar Orbán helyében lenni. Talán majd akkor, ha az országnak megint jól megy... Orbán cipöjében Gyurcsány elveszne, azt hinné, hogy egy barlangba tévedt. Az ország gondját-baját, az óriási felelösséget dehogy akarja ö a nyakába venni. Ugyan már, megvan ö nagyon jól az ellenzéki, link szélhámos szerepben, jó fizetéssel, csak pofázni, nagyot mondani, hazudozni, "szerepelni" kell, felelösség nélkül, és ez neki nagyon megy. Ezért örül a 10-15%-os támogatottságnak is, és az mindig meglesz neki, van annyi málé. Egy velejéig silány, álnok egyén... Mindig lesz annyi balgatag választó, - még a saját, hasonszörüek táborán kívül is -, hogy ö bejusson a parlamentbe, és ott szép nagy gázsiért szórakozzon, kiélje nárcisztikus ösztöneit és gond, felelösség nélkül lubickoljon, pancsikoljon a szektája réven megcsúfolt "demokrácia" egyre büdösödö, drága gázon melegített medencéjében. Szóval ez az én diagnózisom róla, így látom az ö politikai "nagyságát és jelentöségét".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!