Lebontottunk egy törvénytelen kordont, a hazug és agresszív hatalom szimbólumát

2023. május 11. 16:26

A büntetést természetesen nem fogom kifizetni.

2023. május 11. 16:26
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Majdnem két hónappal az első kordonbontás után sikerült kitalálnia a rendőrségnek, hogy miért büntessenek meg. Nyilván sokat kellett agyalniuk, nem volt könnyű dolguk: nem követtem el semmi törvénytelenséget, ráadásul azt is meg kellett magyarázniuk, hogy miért CSAK ENGEM igazoltattak és jelentettek fel szabálysértésért.

Nos, azt találták ki, hogy a gyülekezési joggal éltem vissza ÉN EGYEDÜL, merthogy én voltam a szervező. A kéthónapos nyomozás során ugyanis sikerült megállapítani, hogy

1) láthatósági mellény volt rajtam STOP PROPAGANDA felirattal

2) a lépcsőn többet beszéltem, mint a képviselőtársaim.

Néhány megjegyzés a vitéz uraknak, hölgyeknek, de persze leginkább Pintér Sándor miniszter úrnak:

- A nyomozás során sajnos elfelejtettek meghallgatni, pedig elmondtam volna nekik, hogy ugyan a „stop propaganda” idegen szavak, de nem azt jelentik, hogy „rendező vagyok”. A mellény egyrészt arra utalt, hogy a kormány hazudik, amikor építési kordonról beszél, másrészt ha már rajtam volt, a felirat nyomatékosította a legfontosabb követelést. Ha meghallgattak volna a frenetikus határozat előtt, azt is bevallottam volna, hogy valóban hajlamos vagyok sokat, hosszú körmondatokban beszélni. De ettől még a következtetésük helytelen. Valóban részt vettem a Momentum képviselőivel a közös gondolkodásban, de független képviselőként nehéz lenne azt állítani rólam, hogy én irányítom azt a frakciót.

- A Színház utcában nem gyűlést tartottunk, hanem dolgoztunk. Azt csináltuk –valóban, egyszerre többen – ami jelenleg a választott országgyűlési képviselők dolga: felléptünk a jogállam visszaépítéséért, a szabad választásokért, a korrupció ellen. Sehol sincsen leírva, hogy ezt csak a parlamentben tehetjük meg. Nem mellesleg: lebontottunk egy törvénytelen kordont, a hazug és agresszív hatalom szimbólumát, bár nem az volt a lényeg.

- A határozatban van egy kis szemétkedős tévedés is: azt írják, hogy sikertelenül próbáltam rögzíteni a hétpontos követelést a Karmelita ajtajára. Nos, ez egyszerűen nem igaz- az más kérdés, hogy távozásunk után a hős vitézek letépték azt.

- Az, viszont fontos, hogy az első alkalommal csak engem büntettek. Ezek szerint a kordon lebontása nem szabálysértés. Ezt helyesen állapították meg.

- A büntetést természetesen nem fogom kifizetni, a meghallgatásomat kezdeményeztem, majd a – nyilván helyben hagyott – határozatot a bíróság elé fogom vinni. Ha a bíróság véletlenül mégis helyben hagyná ezt a vicchatározatot, a költségvetésnek akkor sem lesz bevétele belőle.”

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopsz Juliska
2023. május 13. 16:46
Cseppet se zavarjon te nagyon hülye, hogy az egy balesetmegelőzését szolgáló védőrács! Ez a kicsi ország már több évtizede elviseli ezt az igen sok hülyét! Tragédia!
dezilluzionista
2023. május 12. 14:03
Korrekt.
Ergit
2023. május 12. 12:14
Ez a kordon olyan, mint egy ház körül a kerítés. Azt is lebontaná, mondván, az a hatalom jelképe?
bagira
2023. május 12. 10:55
Áki fizetésedből levonják , elmehetsz abba ahol a fejed kiszorult.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!