Kitalálhatja, mi jut eszébe Cseh Katkának az autokráciáról

2023. május 05. 06:41

A politikus a büszkeség szó kapcsán is elmondta, mire gondol.

2023. május 05. 06:41
null

Cseh Katalin, a Momentum politikusa a Karmelitánál történt pár száz fős, kormányellenes tüntetésről írt Facebook-posztot. „Büszkeség. Tegnap óta nekem a büszkeség szó egyet jelent azokkal a szülőkkel, akik otthonról vagy épp a helyszínen támogatták gyermekeiket, akik úgy nevelték fel őket, hogy legyenek nyitottak a körülöttük lévő világra. Tegnap óta

– írja az Európai Parlamenti képviselő.

A Cseh Katalin által leírtakhoz némi kiegészítés: a valóság az, hogy a Mandiner értesülései szerint Tompos képviselő elsők között rontott be az építési területre, majd oldalról támadt a rendőrökre, kidöntve az ott található lemezkerítést. Ahogy arról beszámoltunk, a Karmelita Kolostornál tüntetők törtek-zúztak, jelentős kárt okozva. A rendőröknek többször is  könnygázt kellett alkalmazniuk az agresszív tüntetőkkel szemben.

Autokrácia?

Cseh Katalin ezt követően gyorsan a tanulságot is levonja: „Autokrácia. Itt sajnos azonnal és kapásból a hazám, Magyarország jut eszembe. Pedig tegnap ennek is lett volna esélye változni. Hiszen a hatalom megmutathatta volna, hogy képes meghallgatni a kritikus hangokat, hogy nem fog diákokat, gyerekeket bántani azért, mert elmondják a véleményüket. Tegnap és az elmúlt hónapokban, években, rengeteg lehetősége lett volna ennek a kormánynak, Orbán Viktor kormányának arra, hogy abbahagyja a lopást, a hazudozást vagy épp az oktatás rendszerszintű rombolását.”

A politikus szerint valami megváltozni látszik, úgy véli, a tegnap tüntető fiatalok „nem csak a bátorságot testesíthetik meg, hanem a reményt is, a változás reményét és lehetőségét”. „Éppen ezért biztatok arra mindenkit, hogy meséljen minél több embernek a tegnap történtekről. Osszuk meg az ott készült képeket, videókat, beszámolókat.

és legyünk büszke hátországa annak a generációnak, akik mernek és tudnak hangosak lenni!” – bíztat Cseh Katalin.

Nyitókép: Facebook

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ariete 64
2023. május 05. 15:45
Kitalálhatjátok, hogy nekem mi jut az eszembe a Retkeskurvabotmixercsalóró, csehkatka
NERbot
2023. május 05. 12:26
Magyarország nem autokrácia, hiszen nem az autók irányítják, hanem Orbán Viktor. A helyes megnevezés tehát: orbánokrácia.
Aerion
2023. május 05. 11:23
Szerintem pedig az igazi büszkeséged a lopás. És a hazaárulás, ami pedig a szuperlatívusz.
zakar zoltán béla
2023. május 05. 10:19
Konok-buta szobalányok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!