A vér nem válik vízzé

2023. május 17. 06:07

Ezúttal nem a DK zabált fel valakit a Momentumból, a Momentum fogyasztott el két jobbikos képviselőt.

2023. május 17. 06:07
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Javában zajlik a Ki a nagyobb kannibál? nevű verseny az egymást felzabálni próbáló ellenzéki pártok között. Legtöbben az MSZP-ből csemegéznek, amely lassan a Hiller–Komjáthi–Kunhalmi trióra korlátozódik, miközben a DK szépen gömbölyödik az elfogyasztott szocialista, jobbikos, párbeszédes és momentumos politikusok békés emésztgetése közben. Akiket kérődzés közben, a teljes megemésztés előtt még fel-fel böfög, mint birka a füvet, azok kiállnak a nyilvánosság elé, és több-kevesebb sikerrel próbálják elmagyarázni az újságíróknak, hogy valójában miért nem minősül saját maguk szembeköpésének, ha a genezisük során magukat a gyurcsányi baloldallal szemben meghatározó pártokból átlépnek a DK-ba. Mi pedig a reggeli kávé kavargatása közben elégedetten hallgatjuk ezeknek a szerencsétleneknek a nyökögését, amint arról próbálják meggyőzni – leginkább saját magukat –, hogy ők valójában nem prostituáltak, hanem hótiszta erkölcsű szűzlányok.

Ám a napokban nem várt fordulat következett be a már-már lefutottnak hitt kannibálversenyben: ezúttal nem a DK zabált fel valakit a Momentumból, hanem a Momentum fogyasztott el két jobbikos önkormányzati képviselőt, amiről Fekete-Győr András – elégedett csámcsogás közepette – rögtön posztolt is egyet. Amely posztból azt is megtudtuk, hogy »a rendszerváltók leszármazottainak természetes politikai otthona a Momentum Mozgalom«.

Aha. A Momentum a rendszerváltók leszármazottainak politikai otthona. Mondja ezt a volt Heves megyei tanácselnök unokája, akinek a nagyapja 1946-tól egészen 1990-ig lelkesen építette a kommunizmust/szocializmust. Karöltve a Rákosi-rendszer kiépítésében komoly szerepet vállalt Donáth Ferenccel – Donáth Anna nagyapjával –, akiből 1990 után próbáltak mártírt csinálni, mert annak idején a kommunista belső hatalmi harcokban többször is a vesztes oldalra pozicionálta magát. ”

Nyitókép: Fekete-Győr András Facebook-oldala

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 17. 18:04
Zoli,nem mindegy neked?
Tőzeg Áfonya
2023. május 17. 13:44
Nincs ennek hírértéke. A Jobbik sosem nemzeti párt csak a nevében Az SZDSZ futatta be őket, most mennek vissza az SZDSZ udódpártjaihoz szellemi örököseihez.
Rigor_mortis
2023. május 17. 13:11
Arról mi a véleményed, szoponc, hogy a figec komplett pártokat (MDF, Kisgizdák stb.) fogyasztott el???
olajfa1
2023. május 17. 13:05
Ekkora tekergést egyetlen kígyó sem tud megvalósítani -még az sem amelyik a saját farkába harap bele- mint amit ezek az "ellenzékiek" megtesznek egymás között...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!