Gyurcsány kiadta a tűzparancsot

2023. május 14. 09:15

A főpolgármestert már-már kormánypártisággal vádoló DK-vezér ráfordult az önkormányzati és EP-választásra.

2023. május 14. 09:15
null
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet

„Furcsán fog hangzani, de annak ellenére, hogy propagandista lévén nem számítok igazi, Magyari Péter-i értelemben vett újságírónak, mégis úgy indulnak a napjaim, hogy az »objektív«, ellenzéki orgánumokat is végigolvasom a tájékozottság jegyében, ugye. A kezemből viszont majdnem kiesett a kávésbögre, amikor megláttam a következő címet a Telexen: Több tanácsadóval dolgozik Karácsony Gergely, mint Orbán Viktor. Akárhogy vesszük, ez nyíltsisakos támadásnak tűnt a Gyurcsány által vezérelt, több mint kétszázmilliárdot elsíbolt főpolgármesterrel szemben, ami a baloldalt hűen kiszolgáló Telextől igen furcsán hat.

Peregtek a percek és az órák, és láss csodát: eltűnt a cím, megváltozott a cikk hangvétele. A jelenlegi formája így néz ki: Tizenhét tanácsadója havi tizenötmillióért segíti Karácsonyt a Városházán. Megnyugodtam, mert helyreállt a világ rendje. Rákattintottam az összes többi portálra, ott is szofisztikálták a címeket és írásokat, és elindult a kenegetés, hogy „Tarlós idején is majdnem ennyi tanácsadó volt”, meg, hogy „igen, emelték a béreket Karácsonyék, de a különbséget elvitte az infláció”, és még Demszkyt is előrángatták, szóval mindenki nyugodjon meg, nincs itt semmi látnivaló.

A korrekciós hullám eredője egyébként maga Karácsony Gergely, aki dörgedelmes Facebook-posztban írta le, hogy ennyire nem lehet mindenki hülye, pedig ő már annyiszor elmagyarázta, hogy a tanácsadók nem is úgy vannak, alig kapnak fizetést, nem is adnak neki tanácsot, és különben is, háromszáz államtitkár dolgozik az országért (hogy jön ez ide?), szóval őt békén lehet hagyni.

A bagatell fizetésekről csak annyit, hogy idén a (fő)tanácsadók havi bruttó átlagbére nyolcszázötezer forint, a többségük ötszáz-kilencszázezer forint között keres, egymillió feletti összeget pedig a negyvenkettőből csak öten vihetnek haza. Hát nem szomorú? Nem csoda, hogy ezekért a rongy összegekért még tanácsot sem adnak. Karácsony Gergely egyébként azt is leírta, hogy a negyvenkét tanácsadóból csak tizenhét van, aki közvetlenül az ő munkáját segíti. Ez úgy tűnik, valóban kevésnek bizonyul, Budapest ugyanis amellett, hogy a csőd szélén áll, rohamosan zuhan az élhető fővárosok listáján, pedig Tarlós István ideje alatt előkelő helyet foglalt el.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. május 14. 21:26
"Furcsán fog hangzani, de annak ellenére, hogy propagandista lévén nem számítok igazi, Magyari Péter-i értelemben vett újságírónak, mégis úgy indulnak a napjaim, hogy az nemlatinkarakterobjektívnemlatinkarakter, ellenzéki orgánumokat is végigolvasom a tájékozottság jegyében, ugye." Munkaköri kötelességből. Ez a propagandisták dolga. A kormányzat propagandistái nélkül nem lenne, aki olvassa az "objektív" ellenzéki orgánumokat. Már régen csődbe mentek volna.
vip era
2023. május 14. 15:50
Amíg a Gyurcsány házaspár a moslék vezére,dőljünk hátra,igyunk egy kávét.
18.0 fok
2023. május 14. 14:14
jobbágyi. tökéletes név ez a magyar nemzetbe. annyit is ér. de hát biztos fiatal és kell a pénz. vajon mennyi? nincs meg a nyolcszáz bruttó? azért ez a proli irigység?
olajfa1
2023. május 14. 13:09
A tűzparancs után állandóan tökönszúrkálja magát!... Bár mibe belelép az ő idejében csak rosszabb dolog volt mindegyik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!