Nem szabad morálisan megromlani

2023. április 23. 16:04

Sárosnak, rossznak érzi magát az ember, ha hallgat arról, hogy másokat meghazudtolnak. Interjú.

2023. április 23. 16:04
null
Lengyel Tamás
hvg.hu

HVG: A kőszínházakban szerzett negatív tapasztalatai miatt önállósította magát, és váltott különféle vállalkozásokra?

Lengyel Tamás: Szerettem volna megválogatni a feladataimat, hogy ne kényszerítsenek rám olyasmit, amiben nem érzem jól magam. Az Eszenyi-időszak utolsó két-három évében olyanokat játszottam, amiket nem szerettem. Enikő buldózerszerű magatartása is elindította bennem a nyitottságot vállalkozásra. Fogy a levegő, fogy a tér, fokozódik a versenyhelyzet, bele kell vetni magunkat a megélhetési versenybe.

HVG: A me too mozgalom farvizén borította ki többedmagával a vígszínházi szennyest, a hatalmi visszaéléseket. Korábban hiányzott hozzá a bátorság?

L. T.: A színházban folyamatosan alázatra nevelnek. Azt tanítják, hogy a színház, a művészet mindenek felett áll. Ettől aztán zavarban vagy, amikor határátlépéseket tapasztalsz. Egy cikk nyomán borult ki a bili, amiben Eszenyi két rendezőt hazugnak nevezett, tagadta, hogy tiszteletlenül viselkedett volna velük.”

Nyitókép: Lengyel Tamás Facebook-oldala 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chardonnay99
2023. április 24. 16:08
"Egy cikk nyomán borult ki a bili, amiben Eszenyi két rendezőt hazugnak nevezett, tagadta, hogy tiszteletlenül viselkedett volna velük.” Tetszik ez nagy álszabadság. A valóság az, hogy akkor borították a bilit, amikor parancsba kapták Eszenyi Enikő kvázi kivégzését. Ehhez aztán kellett bátorság!
igazmagyar
2023. április 24. 16:00
Romlott vagy, és büdös, ezért ne próbálj okoskodni. Veled csak egyszer fogok találkozni, az után a jó anyád sem fog megismerni és 100 sminkmester sem teszi helyre a pofádat. Egy lepkefing értékű senkiházi vagy, de milyen is lehet egy baloldali kommunista, aki elhitte magáról, hogy következmények nélkül gúnyolhat jobboldali embereket.
Anonymtalan
2023. április 24. 11:14
"Nem szabad morálisan megromlani" Mondja mind ezt egy olyan lapban, ahol a szerkesztők meg a munkatársak már a szó jelentését sem ismerik. Helyette az van, hogy "a morál az amit Én csinálok."
Syr Wullam
2023. április 24. 09:43
Ez ugyanaz a csávó, akit felhívott a lakására zenét hallgatni (LOL) valamelyik alföldirobinette, aztán meg megijedt a felé közeledő brétől? Hiányzott már, nagyon ... :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!