David Pressman kereshet egy történészt, miután Schmidt Mária végigvezette a Terror Házán

2023. április 26. 07:24

A Terror Háza a szakma kiválóságai és hiteles képviselői szerint a történelemhamisítás iskolapéldája.

2023. április 26. 07:24
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Schmidt Mária a Facebookon számolt be arról, hogy David Pressman amerikai nagykövet meglátogatta a Terror Háza Múzeumot. A fotók tanúsága szerint Schmidt Mária mutatta meg a múzeumot a nagykövetnek, aki nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy Schmidt Mária kicsoda: az Orbán-rendszer ideológusa, hivatásos történelemhamisítója, aki milliárdokat kap közpénzből arra, hogy a rezsim érdekei szerint a történelmi eseményeket »átértelmezze«, a történelmi évfordulókat meghamisítsa.

Schmidt Mária nevéhez számos szakmai és közéleti botrány fűződik. Randolph Braham professzor, a New York City University (CUNY) Graduate Centerében működő The Rosenthal Institute for Holocaust Studies alapítója és vezetője, a Magyar Holocaust című kétkötetes alapmű szerzője, halála előtt Schmidt Máriát (erős versenyben) a magyar történész szakma legnagyobb hamisítójának nevezte. A Terror Háza a szakma kiválóságai és hiteles képviselői szerint a történelemhamisítás iskolapéldája, a történelmi tények között vont hazug párhuzamok és összefüggések által.

Schmidt Mária a holokauszt-relativizálás feketeöves nagymestere, a magyar zsidóság Auschwitzba deportálásáért felelős Horthy-rendszer legfőbb mosdatója. David Pressman az illiberális fasiszta rendszer főideológusának, hazugságai egyik fő teoretikusának előadásában ismerkedhetett a magyar történelem sötét korszakaival, Schmidt Mária hamisítása és átköltése szerint. David Pressman nagykövetnek a múzeumlátogatás után egy hiteles és valódi történészre lehet szüksége, aki felvilágosítja az igazságról és Schmidt Mária antiszemita áltörténész hazugságairól.”

***

Nyitókép: Schmidt Mária Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. április 27. 00:01
Hazudik megint az elmebeteg. A Terror Háza csak a Bauer és Pető féléket zavarja.
DE JÓ
2023. április 26. 22:31
Lehet, hogy ha ezt olvasnád, akkor a vitázást megkerülő személyeskedésnek vélnéd, de attól még tény: Te meg egy genetikai hulladék vagy, az evolúció állatorvosi lova és zsákutcája együtt egy korcs testben és lélekben.
akiaki
2023. április 26. 18:55
bartus apja is ott volt a falom, ahol a kis büdöszsidókomcsik sorakoznak?
Ati Papa
2023. április 26. 17:29
Ez a Bartus olyan, mint a fehér elefánt. Ritka, de nagy állat. Menetrend szerűen minden nap ideböfögi a baromságait. Vele kapcsolatban teljesen igaz Moldova György örökérvényű mondása: "Isten MAJMAI lassan őrülnek." Sajnos Bartus nem akar felgyorsulni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!