Nekem csak pár megjegyzésem lenne a farkasos kalandhoz

2023. április 16. 10:38

A sztori nem magyar sajátosság, mégha a szimbolikus út borsodi vége magyar jelkép is.

2023. április 16. 10:38
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Nekem csak pár megjegyzésem lenne a farkasos kalandhoz:

1. A sztori szimbolikus, ez egyértelmű.

2. A sztori nem magyar sajátosság, mégha a szimbolikus út borsodi vége magyar jelkép is. Németországban és másol is lőnek le illegálisan farkasokat (is).

3. Ez nem jobboldali vs liberális kultúrharc, Tóta W pl minden vadállatot lelövetne Magyarországon, és ezt szenvedélyes publicisztikában tette nyilvánossá alig pár éve. A ner trollok meg csak addig kajánkodnak, amíg azt hiszik, ezzel is a jóemberkedő libsiket pukkasztják, aztán kussolnak vagy iránytváltanak, mihelyt a gazda is elítéli a farkas lelövését.

4. De a lényeg: a vadászat általános betiltása mindenhol, civilizációs minimum kell hogy legyen. (Kivéve az ebből élő törzsi társadalmakban.) És leszarni a vadászat tradícióját meg kultúráját.

Mellesleg Manu törvényei alapján a vadász avarna volt, kaszt alatti érinthetetlen – ha már ősi szakrális tradíciók.”

***

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Olivier MORIN / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2023. április 17. 12:02
"De a lényeg: a vadászat általános betiltása mindenhol, civilizációs minimum kell hogy legyen." Én ugyan nem vagyok vadászbarát, de ez egy orbitális OSTOBASÁG. A bevlárosi megint kiszólt mit hogy kellene vidéken. A belvárosi aki nem él együtt állatokkal, nem gazdálkodik, nem gondoz sem területet, sem állatot, nem termel - de kiszól a betonból hogy mit hogyan kellene. Civilizációs minimum kellene hogy nem pofázunk bele olyanban amelyik területen ennyire járatlanok vagyunk. A vadászat nem jóemberkedés kérdése.
Béna Géza
2023. április 17. 10:18
Nos imádok mindenkit de szeretném megjegyezni amíg azukránok meg azoroszok halomra lövik egymást amit a csodálatos nyugat teljes mertékben dalolva támogat egyesek egy dúvad kilővése miatt szarják össze magukat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jason Bourne
2023. április 17. 08:55
Vadgazdálkodásról, vadkárról hallott e már ez a fickó?
kaffogó hebrencs
2023. április 16. 19:12
Ezeknek sincs életük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!