Kiss-Rigó püspök szerint Ferenc pápa egy hülye, akit eddig félrevezettek, de most rájött erre

2023. április 24. 06:21

Azt remélik, hogy a pápa legitimálja majd az egész illiberális fasiszta rendszert.

2023. április 24. 06:21
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Épp ideje, hogy véget érjen Ferenc pápa látogatása, mert a pápa még meg sem érkezett, de az Orbán-rendszer ideológusai és haszonlesői már megdicsőültek és az egekbe magasztalták magukat. Ferenc pápa kritikusai és sértegetői tolonganak a damaszkuszi úton, hogy a pápát méltassák, miután arra számítanak, hogy Ferenc ezúttal nem lesz élesen kritikus az Orbán-rendszerrel, amely így saját javára fordíthatja a pápa látogatását. Azt remélik, hogy a pápa legitimálja majd az egész illiberális fasiszta rendszert, mint »kereszténységet«, s a pápa majd Orbán hazugságait erősíti meg.

Ha nem így lesz, márpedig nem így lesz, a pápa legfeljebb elhallgatja az ellentéteket, akkor is ez lehetőséget ad arra, hogy a propaganda ezt közvetítse. Ehhez egyeseknek, akik a legdurvább gyalázói a pápának, meg kell magyarázniuk, miért lett nekik hirtelen jó a pápa. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök, aki Ferenc pápa egyik legradikálisabb kritikusa volt eddig, és Ferenc pápával szemben Orbán oldalán állt, azt feltételezi, hogy Ferenc pápát »eddig félrevezették Magyarországgal kapcsolatban, de most rájött erre, ezért jön újra Magyarországra«. Ebből egy szó sem igaz.

De ha Kiss-Rigó László nem feltételezné, hogy a pápa megváltozott, akkor nem lenne magyarázata arra, miért üdvözli most a pápa látogatását, miután szinte semmivel nem ért egyet, amit Ferenc hirdet és képvisel. Kiss-Rigó közismerten a »viktorista« püspökökhöz és nem a »jézusista«püspökök közé tartozik, ezért a pápához való viszonya Orbán és a NER viszonyával összhangban változik. Amikor az Orbán-rezsim igyekszik politikai célokra és önmaga igazolására felhasználni a pápa látogatását, akkor Kiss-Rigó is együtt fordul a »bummfával«, és próbál jó képet vágni hozzá.

Ehhez még attól sem riad vissza, hogy Bayer Zsolttal összhangban egy demenciában szenvedő vén hülyének állítsa be Őszentségét, akit félre lehet vezetni, mert nincs magához való esze, de most rájött erre, ezért bűnbűnóan, önmagát korrigálva megy Pestre, hogy leboruljon Orbán és az őt támogató magyar katolikus püspökök lábai elé, akik ugyanúgy élnek, gondolkodnak és uralkodnak, mintha a sötét középkor soha nem múlt volna el, és a II. Vatikáni Zsinat soha meg sem történt volna. A borvirág sem lett kisebb az orrokon.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2023. április 25. 00:11
A bartus lacika, akit gyermekkorában véletlenül megdugott egy varacskosdisznó és ő az ebből keletkezett személyiségzavarát, a keresztény egyházakra igyekszik ráfogni...
Öreg
2023. április 24. 15:53
Egyébként én nem makizlak a tudatlanságodért, volt gyerekszobám!
I.E.D.
2023. április 24. 15:37
Jó alkesz feje van ennek a püspöknek....leltározni kéne az egyházmegye misebor készletét....:)
mokány
2023. április 24. 14:35
Ismerik azt a viccet ? " TÖKMAGOT DOBÁLTAM A VÍZBE ." - gyónják sorban a gyrekek . A pap gyanutlanul megbocsát nekik . A végén kiderúl , hogy a tökmag , az egyik gyerek . Valaki átfogalmazhatná arra , hogy : aprót dobáltam .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!