Vásárhelyi Mária: Ha az USA kizárólag reálpolitikai megfontolások alapján döntött volna, akkor még ma is tartana az I. és a II. világháború

2023. március 03. 17:38

„És nem 6 millió, hanem 16 millió zsidó pusztult volna el a II. világháborúban” – fogalmazott a szociológus.

2023. március 03. 17:38
null

Vásárhelyi Mária a Facebookon fejtette ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy szerinte miképpen néz ki a reálpolitika. 

Úgy látja, hogy „politikai elemzők körében a realista versus értékelvű politizálás megkülönböztetés jött divatba”. Hozzátette: „Nevezetesen, hogy míg Orbán realista politikát folytat, a Nyugat és a magyar baloldali ellenzék értékelvű alapon politizál. És erről ügy beszélnek mint két egyenértékű, egyaránt elfogadható stratégiáról. Sőt! Ebben a keretben a reálpolitizálás tulajdonképpen pozitívabb, mint az értékelvű politizálás, hiszen

Nos, én azt gondolom, hogy a realizmus és az értékelvűség nem egymást kizáró fogalmak”.

„Ami a történelemben már nagyon sok katasztrófát okozott. Például ha az Egyesült Államok kizárólag reálpolitikai megfontolások alapján döntött volna, akkor még ma is tartana az I. és a II. világháború. És nem 6 millió, hanem 16 millió zsidó pusztult volna el a II. világháborúban. És a sor vég nélkül folytatható. Ha ez a kór elterjed, nevezetesen, hogy az értékek nélküli politizálást reálpolitikának nevezzük, akkor nem sok jót jövendölök a világnak” – fogalmazott. 

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. március 04. 19:20
Nagy ,kövér,buuttha, tehén. Kicsit jobban figyeltél VONA a Jusa , a legeslegvégén szállt be. A 2véhába ,csak azért ,mert a japcsik kiprovokálták. A szovjetnek ,leírni is nehéz ,hogy mennyi felszerelést. Meg az anglusoknak. U Krajina ,most kapja a 33. adagot. És hol a vége kövér disznószemű ?
Megtalálta
2023. március 04. 14:45
Az USA kizárólag reálpolitikai megfontolások alapján döntött az első-, és második világháborúba való beszállással.
Bokros Birka
2023. március 04. 09:38
Ma-Riskla, arról nem írsz, hogy rabszolgaság is tartana még az USA-ban elképzelésed szerint!
roughneck
2023. március 03. 19:40
Sajatos zsidrak szosszenet! Volt olyan zsido ertelmezese a II Vh.-nak, hogy az arrol szolt volna, hogy a szovetsegesek meg akartak menteni az europai zsidosagot. Valojaban a szovetsegesek, elen Amerikaval es Angliaval, meg Oroszorszaggal, kurva nagy ivben szartak az europai zsidosagra. Marginalis problema, nem letezo mellekszal volt, hogy mi van az europai zsidokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!