Addig leszünk hülyék, amíg tényleg baj lesz

2023. március 27. 08:02

Ha beszorítjuk a sarokba, akkor jó esély van arra, hogy Putyin elnök azt mondja: ‘all in’.

2023. március 27. 08:02
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Addig leszünk hülyék, amíg tényleg baj lesz. Az orosz-ukrán háború egyik nagy tanulsága, hogy az orosz hadsereg közel sem olyan erős, mint gondoltuk. Valamennyi elemző egyetértett abban tavaly januárban, hogy ha este Putyin kitalálja, akkor Kijevben reggelizik. Hát a valóság ettől nagyon messze van.

A NATO katonai fölénye megkérdőjelezhetetlen, így annak esélye, hogy Oroszország önként megtámadjon egy NATO-szövetségest, elég valószínűtlen. Ennek ellenére a nyugati országok mindent megtesznek az eszkalációért. Oroszország viszont atomhatalom, ezt ne felejtsük! Ha beszorítjuk a sarokba, akkor jó esély van arra, hogy Putyin elnök azt mondja ‘all in’ és megnyomja a piros gombot. Akkor viszont már késő lesz a békén gondolkodni!”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ozdiszatir
2023. március 27. 15:27
Ha lehet, még a sarokbaszoritás elött agyon kell ütni a patkányt! Putyinal sem kell várni, meg általában egy orosszal sem hogy sarokba szoruljon! Pikk-pakk távollétében halálra ítélni, mondjuk Texasban. A Navy Sealt kinevezni rendörbiroknak és lehet is likvidálni a botoxolt törpét! Voila...
Tiszafa
2023. március 27. 12:46
Senkit nem szorítanak a sarokba. Az USA-nak ez nem érdeke. Az USA érdeke a hadipari üzlet, nem a háború katonai megnyerése. Az ÜZLET a lényeg. Ha nem tűnt volna még fel Kötter úrnak, (akit rendkívül tisztele, de most nem értek vele egyet) az USA a II. világháború befejezése óta folyamatosan háborúzik, és ezen háborúk közül egyiket sem nyerte meg. Azaz neki nem a katonai, vagy harctéri siker a lényeg, hanem a háborúkkal generált üzlet. De az létkérdés legalább is a birodalmi USA számára.
Perger
2023. március 27. 12:18
Feszül a húr, de meddig? Japán emlékszik, hogy lett gyorsan vége egy háborúnak. Az ukránok is elgondolkodhatnak ha csapást mérnek rájuk hogyan tovább. Beláthatatlan. Érdemes még tovább feszíteni?
backdrive
2023. március 27. 11:41
tamáska, Putyin bármikor megnyomhatja azt a piros gombot, függetlenül attól, hogy a NATO vagy az EU mit tesz.. Így a legjobb erre felkészülni és abban apillanatban, hogy megnyomja azt a piros gombot, szarrá bombázni a ruszkikat némi atommal..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!