Fontos, hogy tudjuk, mely médiumok kapnak Amerikából pénzt

2023. március 02. 13:23

De! Nagyon nem tetszik az Átlátszó, aztán annak következményeként a Magyar Hang idecitálása.

2023. március 02. 13:23
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Hova gurult a dollár?

Az, hogy pártokat Amerikából fizettek, hogy megdőljön az Orbán rendszer – szerintem nagyon durva. Az is fontos, hogy azok a médiumok, amelyek elvileg mikroadományokból működnek, de igazából Amerikából kapják a pénzt, arról tudhassunk, mert ugye az evidencia: aki fizet, az diktál.

De! Nagyon nem tetszik az Átlátszó, aztán annak következményeként a Magyar Hang idecitálása. Az Átlátszó vezetője Bodoky Tamás, aki volt olyan bátor és karakán, hogy elkészítette velem az Áldozatok 2006 című filmet, a választások előtt, benne Gyurcsány szembesítéssel, kergetéssel.

Bodoky mindig átláthatóan és tisztán működtette az Átlátszót és

mindig mondta, hogy Soros Alapítvány támogatja.

Ebben semmi titok nem volt és nincs. A portál célja a korrupció felszámolása és ezt a célt támogatja a Soros Alapítvány. (Gyakran irígykedem rá egyébként, mert kár, hogy az olyan hasonlóan nemes célok, mint a családi élet szépségének bemutatása, összetartó kisközösségek támogatása mögött nincs egy ilyen pénzes bácsi, akihez bármikor pályázhatsz és támogat. Jó lenne, ha lenne konzervatív Soros.)

Az Átlátszót egyébként a kormány által felállított, új, korrupcióellenes bizottságba is beválasztották és ott dolgozik Hont András is, aki a baloldal egyik legtalálóbb kritikusa, a jobboldalon is rendszeresen idézett szerző. (Hont élete és munkássága kacifántos, de most az ide lényegtelen.)

Nyilván Bodokyt se nagyon kedvelik a baloldalon, a 2006-os áldozatok melletti következetes kiállásáért és a baloldali korrupciós botrányok leleplezéséért. A Túlkapások című könyvével, Balog Zoltánnal ment Brüsszelbe (!) bemutatni, milyen szörnyűségeket műveltek Gyurcsányék. Az Átlátszónak van egy melléklete a Magyar Hangban, havi 150 ezer forintért. Itt a portál cikkeit jelentetik meg nyomtatásban. Például így jelent meg egy hosszú cikk a Magyar Hangban az Áldozatok 2006 filmről.

A Magyar Hangnak születése óta előfizetője vagyok

(még bögrét is kaptam érte . Drukkolok, drukkoltam nekik, régi kollégáim, barátaim. Többször meghívtak a Kötöttfogásba is.

Szeretem azt az újságot (kettő jár nekem: a Mandiner és a Hang) - gyönyörű, irodalmi igényű riportok vannak benne, sok jó interjú, publicisztika. Lakner Dávid az egyik kedvenc újságíróm. De mindig elolvasom Dévényi, Puzsér írásokat. Sok jó van benne. Persze sok kritika, van, ami megszívlelendő. Sok sértettség is, minden fáj, minden rossz, világvége -, de ez egy ilyen lap. A fideszárvák lapja.

Egyébként, amikor olvasom, vagy beszélgetek velük, úgy érzem, hogy már rég kibékülhettünk volna. Volt egy nagy veszekedés, szakítás, de ők nem oda valók, ahol most vannak. Rendes, hazafi, konzervatív emberek. Eltévedtek. (Szerintük mi tévedtünk el. Mindegy.) Szóval, a lényeg - felesleges őket dollárbaloldalazni!

Persze hiba volt, hogy Gyurcsányék szekerét tolták a választásokon.

Láthatóan nem túl eredményesen. Hibáztak, – ők úgy tartották, tartják helyesnek –, de attól még lelkesen készítenek egy jó lapot, aminek én is előfizetője és olvasója vagyok. Szerintem teljesen reális, hogy van piaca ma egy ilyen újságnak és tudom mennyit küzdenek minden egyes hirdetésért.

Szóval a kritika velük szemben legyen jogos, ne valami összeesküvés-elméletes katyvasz, mert ez lejáratja a valós leleplezést, a valós amerikai beavatkozásról.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. március 03. 17:27
Azt előrebocsátom, hogy a tényállítás, amiből kiindul, nem nyert igazolást. Azaz, hogy egyáltalán finanszíroztak, és hogy számottevő mértékben stb. De. ,,Az, hogy pártokat Amerikából fizettek, hogy megdőljön az Orbán rendszer – szerintem nagyon durva..” Az Orbán rendszer felszámolta a demokráciát. Bár Magyarország korábban deklarálta, hogy elindul ezen az úton, messzire is jutott, és aztán ezzel került az EU-ba. 2014-ben ennek felszámolásával maradhatott Orbán hatalmon. Következésképpen, aki a demokrácia megőrzéséért küzd, az Orbán ellen küzd. ,,Az is fontos, hogy azok a médiumok, amelyek elvileg mikroadományokból működnek, de igazából Amerikából kapják a pénzt, arról tudhassunk..” Az előbbi állítás szerint tehát, ha az a támogatás a médiának ment, akkor csak a demokrácia visszaállítását szolgálta. És itt a legfontosabb megjegyzése: ,,..mert ugye az evidencia: aki fizet, az diktál..” Így van. Ez maximálisan igaz. Miután a Fidesz nyíltan közpénzből finanszírozza a saját politikai kampányát (kb. két nagyságrenddel - 100-szor - többől), vagyis mindazokéból, akik nem rájuk szavaztak, és azokéból is, akik, ha ez nem lenne így - hogy csak Orbánék populista üzeneteit hallhatják -, akkor nem rájuk szavaznának, ezért mi, így a túlnyomó többség (!!) nagyon kíváncsiak lennénk, hogy miért fizetnek a mi pénzünkből olyasmiért, amit mi sosem ,,diktáltunk”!? Megj.: tudván, kedves Szerző, hogy mindezt Maga is tudja (mindenki tudja), engedje meg, hogy ismételten kifejezzem mélységes ellenszenvemet Ön iránt. Bocs.
Pelso j.
2023. március 02. 14:46
Az meg még fontosabb lenne, hogy tudjuk, mely médiumok működnek itthon jellegét vesztett közpénzből, ugye Fruzsi.
kunfia
2023. március 02. 14:27
Amúgy Orbánt most Moszkvából fizetik, vagy ingyen vállalta Kirill pátriárka pénzének megmentését?
kunfia
2023. március 02. 14:25
Fontos bizony. A FIDESZ visszafizette már Soros támogatásait Sorosnak, vagy megszolgálta neki természetben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!