Két tűz közé szorította a kárpátaljai magyarokat az orbáni politika

2023. február 26. 19:21

A helyzetet csak nehezíti, hogy az ukrán közvélemény ellenségként tekint a minősítésért meg is dolgozó magyar kormányra.

2023. február 26. 19:21
null
Riba István
HVG

„Putyin invázióját követően különösen nehéz helyzetbe került az egyre fogyatkozó létszámú kárpátaljai magyarság. Az egyik oldalról sorozatos ukrán hatósági intézkedések sújtják az ott élő, ma már alig százezer magyart, a másik oldalról viszont az Ukrajnával szembeni magyarországi politika teszi nehézzé mindennapjaikat. Magyarország imázsa Ukrajnában talán még soha nem volt olyan rossz, mint manapság, az oroszok iránt megértő, Ukrajna területi veszteségeivel szemben viszont közömbös Orbán-féle politika enyhén szólva sem nyeri el a háború mindennapjait élő ukránok tetszését.

Mindez pedig a kárpátaljai magyarokon csattan. Ezt az sem enyhíti, hogy már 12-13 magyar nemzetiségű kárpátaljai katona áldozta életét az oroszok elleni háborúban, de az sem, hogy az Orbán-kormány ukránellenes külpolitikája ellenére hatalmas humanitárius segítség megy Magyarországról Ukrajnába. Ennek nagy része ugyan Kárpátaljára jut, de nemcsak a magyarokhoz, hanem az ukránokhoz is, s emellett Ukrajna más területei is kapnak belőle. Jutott magyar segítség például az orosz öldöklésről elhíresült Bucsába is. Igaz, az Orbán-kormány is meglepően szemérmes a humanitárius akciókról szóló kommunikációjában.”

***

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2023. február 27. 15:14
"Ukrajna területi veszteségeivel szemben viszont közömbös Orbán-féle politika enyhén szólva sem nyeri el a háború mindennapjait élő ukránok tetszését. Mindez pedig a kárpátaljai magyarokon csattan." Ez a fizika törvénye, Riba(nc) elvtárs?! Egyikre logikusan a másik? Nem hinném.
csulak
2023. február 27. 14:19
nem a zOrbani politika szoritotta ket tuz koze, hanem a nyugati globalista hatterjatekok, akik az ukriknak mindent elneznek !
Aerion
2023. február 27. 13:25
Egy magyargyilkos mocskos szennyedék féreg csak ne aggódjon a magyarság sorsáért. Azt megoldjuk mi, magunk.
Zoltan70
2023. február 27. 12:52
Javaslom az azonnali névváltoztatást az elvtársnak, mivel ukránok RIBAnca, így a RIBANC esetleg a RIBI jobban fedné a valós lényét a vén szarházinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!