Követelem, hogy akkumulátor-gyárak csakis Ázsiában, annak is a távolabbi felén legyenek!

2023. február 08. 09:31

Lehetőleg valami olyan diktatúra is legyen, amelyben még halálbüntetés is van.

2023. február 08. 09:31
null
Forgács István
Forgács István
Facebook

„Követelem, hogy akkumulátor-gyárak (sőt, mindenféle gyárak is!) csakis Ázsiában, annak is a távolabbi felén legyenek, és azokban sok ezer gyerekmunkás és nő legyen 28 órás műszakokra kényszerítve napi 2 dolláros munkabérért. Lehetőleg valami olyan diktatúra is legyen, amelyben még halálbüntetés is van.

Mindez azért jó, mert:

– Minden évben támogathatom pénzzel a Conspiracy International-t, hogy harcoljon az emberi jogokért abban a csúnya országban. Lehetőleg almás laptopokkal szaladgálva.

– Aláírhatok petíciókat a gyerekmunka ellen a távol keleti diktatúrákban. (Le a Nike-val és a Gap-pel!)

– Ihatok 1500 forintos szója láttét, ami biztosan fair trade alapon született meg, és utazott 100 000 kilométert, mire elém került a Rádayban, ahol a saját almás laptopom mögül sóhajtozom, és osztom meg Gréta legutóbbi posztját.

– Kérhetem elvitelre a vegán burgert, amikor a Prius-szal odaállok az autós kiszolgálópulthoz és mérhetetlen lenézéssel pillanthatok át a másik autóba, amelyben egy vödör gyerekkel és nagycsaládos matricával kétpofára húst zabál a benzines kocsiban valaki, aki miatt mindig látványosan szégyenkezem Berlinben.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2023. február 13. 11:38
Remek, nagyot mosolyogtam.
Bömbi
2023. február 09. 09:19
Tudtam, hogy okos fiú ez az a Pisti gyerek, de, hogy ekkora humora is van...
Török Péter
2023. február 08. 21:06
Üdvözlöm István, remélem megértik irását .
Kenton
2023. február 08. 19:53
Az a legnagyobb baj,hogy Debrecenben,illetve főleg Mikepércsen az emberek már annyira meglettek hülyítve,hogy ők már tényleg elhiszik,hogy egy vegyi gyár fog a közvetlen közelükbe telepedni!A félelem megbénítja őket,már nem is gondolkodnak,csak rettegnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!