Ez a kormány nem tiszteli a tudást

2023. január 07. 19:53

Mert ez a kormány nem önálló gondolatokkal rendelkező állampolgárokat akar látni, hanem engedelmeseket.

2023. január 07. 19:53
null
Gelencsér Ferenc
Gelencsér Ferenc
Facebook

„Ez a kormány nem tiszteli a tudást, nem tiszteli a tanárokat és nem tiszteli a jövőt.

Terhes számára a gondolkodás, mert megnehezíti számára az irányítást.

Mert ez a kormány nem önálló gondolatokkal rendelkező állampolgárokat akar látni, hanem engedelmeseket.

Ez ellen demonstrálunk most!

Mert tanár nélkül nincs jövő!

Mert az oktatás nemzeti ügy!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2023. január 09. 17:15
az árnyék kormányra gondoltál!? pontosabban fogalmaz kislétszámú!
BAJA
2023. január 09. 13:21
elsőre úgy olvastam, hogy az alkotmány nem tiszteli a dugást. megkönnyebbültem
madar299
2023. január 09. 10:23
90-ben túltoltuk a biciglit , ma már lényegesen több a papír alapú / kiállított diploma / tudás mint az érdemi. A Kádár r.-ben egy évfolyamból kb 4-5 % szerzett diplomát és még ennek is kb a fele pályaelhagyó lett /pedig akkor még külföldre sem lehetett menni/, aki nem "szerette" meg a tanult hivatását/szakmáját . A mai évjáratokból c.c. 30-40 % szerez papír alapú diplomát , de minek . A valódi önállóan is dolgozni/alkotni tudó diplomások száma ma sem több mint korábban volt, tehát a diplomával rendelkezők c.c. 70 %-a fölöslegesen terhelte meg a költségvetést, az oktatási rendszert. Szakmunkásnak a mai végzősök közül csak az ún. funkcionális analfabéták mennek. A végzős gyermek létszám a 70-es 80-as évekhez képest megfeleződött A gimnáziumok száma pedig 25 %-al megnövekedett ! Minek ! Tehát a mai gimnáziumokban tanulók létszámát 40-60 % -al csökkenteni kell. A felsőoktatásban is a himi-humi diplomákat/intézményeket be kell zárni c.c. 35-40 %-al. A valódi tudás alapú oktatásba pedig kemény de ellenőrzött számon kérhető /teljesítmény centrikus/ fizetéseket kell adni , minimum 1 milliós fizetést a valódi középiskolákban tanítóknak , és min. 1.5 milliót az egyetemeken tanítóknak , ekkor talán már vonzó lesz az oktatói pálya. Az általam ún. fontolva haladók /magyarul képesség hiányos ill. magatartás, viselkedési problémákkal küzdő, miatta nem halad rendesen az osztály / diákokat nem kell évekig az iskola padban "fejleszteni" , irány a munka és ha majd "megjött" az eszük akkor a saját pénzükön estin behozhatják az elhalasztott, elmulasztott éveket.
konfucius
2023. január 08. 23:40
"Ez a kormány nem tiszteli a tudást" Ezt te nem tudhatod, mert neked nincsen ilyen. Fogalmad sincs, mi a tudás, tehát halvány fingod nem lehet arról, hogy ez a kormány mennyire tiszteli a tudást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!