Történelmünk egyik legsötétebb napja

2022. december 01. 14:17

104 éve tartották meg Gyulafehérvárott azt a nagygyűlést, ahol határozat született arról, hogy a Magyar Királyság keleti területei úgymond „egyesülnek” a Román Királysággal.

2022. december 01. 14:17
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Történelmünk egyik legsötétebb napja: éppen 104 éve, 1918. december 1-jén tartották meg Gyulafehérvárott azt a nagygyűlést, ahol határozat született arról, hogy a Magyar Királyság keleti területei, benne a történelmi Erdéllyel, úgymond »egyesülnek« a Román Királysággal.

Az antanthatalmak által végül a trianoni diktátummal jóváhagyott területi csonkolás következtében a mai Magyarországnál nagyobb, 103 ezer négyzetkilométernyi terület került Romániához.”

Nyitókép: Deák Dániel Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2022. december 02. 12:20
Ünnepeljétek az ársapkás üzemanyagot fidesz barmai! Ja, nincs üzemanyag? Ez nagyon nagy Pech!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgy látszik már megint a leszopott fasz rossz végén álltok , szokás szerint!!! A gazdi megint nagyot villantott!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köcsögök
szandrarabo
2022. december 01. 17:42
Nem a szívem csücske a pasi, de a Romániával való egyesülés valóban a legsötétebb napok egyike, fúj.
simonvitéz
2022. december 01. 16:12
Dehát az itt kommentelo néhány galiciáner származéknak (TÉNYLEG elnézést a tisztességes zsidoktol) ez egy unnepelendo nap, amikor a Magyar Királyság elnyerte méltó büntetését! Számukra az, hogy Ukrajna elveszitett volna 50 ezer négyzetkilométert a meglevő 600 ezerből, egy felfoghatatlan tragédia lett volna, aminek elkerülésére még az atomháboru folyamatos veszélye sem túl nagy ár! Elvenni egy ország, elvileg a saját országuk, ahol kedvükre eloskodhettek, az 1938-tol 45ig tartó időszakot kivéve, kétharmadát: smafu, nem lényeg, lépjünk tovább! Nincs gusztustalanabb, mint a honi balliberál-bolsevik!
Namond
2022. december 01. 15:40
Történelmünk egyik legsötétebb napja, melyet követett a világ legaljasabb árulása és átverése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!