Szerelem és Trianon

2022. november 29. 06:44

Szivárványszínű karszalag ne legyen, Orbán sálja viszont senki érzékenységét ne sértse?

2022. november 29. 06:44
null
Papp Sándor Zsigmond
Népszava

„Oda akarok kilyukadni, hogy a politika/történelem és a foci elválaszthatatlan, nem kis erőfeszítés kell ahhoz, hogy tisztán élvezhessük a sportot magát. A FIFA is elég kétarcú e tekintetben. Kampányt szervez a rasszizmus visszaszorítására és a sokszínűség támogatására, most viszont mindent elkövetett, hogy a játékosok ne vegyenek fel szivárványszínű karszalagot, One love felirattal. Ne hergeljük azt a Katart, amely a vébék történetének talán legnagyobb korrupciós ügyletével jutott hozzá rendezés jogához, és nem jár élen az emberi jogok érvényesítése terén, hogy finoman fogalmazzunk.

Viszont úgy néz ki, hogy a szerbek is komoly büntetésre számíthatnak, mert az öltözőjükben egy olyan zászlót feszítettek ki, amelyen a koszovói szerbek szlogenje virított, vagyis páros lábbal szálltak be az amúgy is kényes politikai-történelmi helyzetbe. Persze ennek is van előzménye, hiszen négy éve a svájciak két koszovói származású góllövője a kétfajú sast formázták ki a kezükkel így hergelve a szerb szurkolókat, akik nehezen emésztették meg a kettős vereséget.

És akkor még nem is említettük a saját kétarcúságunkat. Emlékszünk a huhogó magyar szurkolókra, akik érzékenységét – nem kevés politikai háttértámogatással – sértette a féltérdre ereszkedő angolok látványa. Az érzékenységből azóta káröröm lett. A mostani vébén a német válogatott a meccs elején a szájukat eltakaró kézzel tiltakozott az ellen, hogy a FIFA el akarja hallgattatni a játékosokat (lásd: szivárványszínű karszalag). A magyar tévéstúdióban pedig már ebben vélték felfedezni a váratlan vereség okát a japánokkal szemben. A kiállás elvonta a figyelmüket a focitól, hangzott a verdikt. Deutsch Tamás vonatkozó posztjait már nem is említem (One Love, Null Punkte). Orbán sálja viszont senki érzékenységét ne sértse, hiszen az pusztán és egyértelműen foci- és nem politikai kérdés.”

Nyitókép: Christian Charisius / DPA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2022. november 29. 14:15
Hogy a kanci húzzon a f@szára vazelin nélkül a markóba, hülye népszarás agyagedény.
Palatin
2022. november 29. 12:00
Orbán sálja akár provokáció volt, akár nem, inkább pozitivan értékelhetö a hatása. Olyan, mint egy lakmuszpapír. Nem árt azt tudni, hogy milyen a szakítószilárdsága egy "barátságnak", egy szövetségnek. És hogy kik az igazi barátok, és kik azok, akik csak akkor "szeretnek" bennünket, ha mindig a kedvükre teszünk. A karikatúrákon röhögjünk jó nagyokat, mi is tudunk csinálni róluk még murisabbat is. De az is elgondolkodtató, hogy egy ilyen ártatlan dolog mekkora hullámokat képes felverni. Ez is mutatja egész Európa lelki válságát. Nincs itt összetartás még nyomokban sem, az európai népek egyenlöre csukott szájjal vicsorognak egymásra. De az sincs kizárva, hogy Európa visszazuhan a fogak csattogtatásának korszakába. Nem lehet itt megbízni, csak nagyon kevesekben. A németekben aztán semmiképpen nem. Jó, jó persze hogy együtt kell müködni velük gazdaságilag, de van olyan magyar, aki a német mentalitást tényleg szereti és át akarja venni? A németeknek megint csak Hitler álma forog a fejükbe: egy Európa német dominancia, német uralom alatt. Csak a legelvetemültebbek, akik gyülölik a saját hazájukat, azok helyeselhetik a mai Európai tendenciákat. Az okosaknak, bátrabbaknak harcolniuk kell egy jobb Európáért. Nekünk magyaroknak az eszünkbe és szívünkbe kell vésnünk, hogy mi itt Európában csak egy nagyon okos politikával fogunk túlélni. Úgyhogy a sál megmutatta nekünk ismét, hogy csak magunkra számíthatunk és a Gyurcsány féle kajla, cinikus, szélhámos, hazaáruló elemeket semmi esetre, soha nem szabad mégegyszer a hatalomnak még az árnyékába se engedni. Szóval ez a sál olyan volt, mint egy vérvétel és vizeletvizsgálat Európa testén. De a diagnózist jól meg kell érteni, és a helyes következtetéseket kell levonni belöle.
Menhetten
2022. november 29. 10:27
https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/317524527_571751044954641_7371675329011069306_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=e3f864&_nc_ohc=eFv9gX3sxD0AX_kCsKC&tn=fKpTKUOxoD4D4tf7&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=00_AfBvW3_RAwSmQVUvM1xQWp4L3MumC3P_hZCYVysgkbGG4w&oe=638B364B&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202211
Kormánypárti1
2022. november 29. 10:27
Persze mit is akarok! Hiszen manapság a rablógyilkosnak is kártérítés jár, ha keményebb a börtönpriccs, vagy csak langyos a kávé. Az áldozat meg le van szarva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!