Eltűnhet a karácsonyi hal az orbáni infláció miatt

2022. november 25. 14:23

Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-kormány tönkretegye az emberek karácsonyát!

2022. november 25. 14:23
null
Varga Zoltán
MTI-OS

„Eltűnhet a karácsonyi hal az ünnepi asztalokról az orbáni infláció miatt. Kiadták a vészjelzést a magyar halgazdaságok: csaknem 30-40 százalékkal kevesebb halat tudnak lehalászni idén a magyar vizekből, mint tavaly. A brutális csökkenés legfőbb oka az aszály mellett az orbáni infláció, hiszen az Orbán-kormány által magára hagyott halgazdaságok takarmány- és a rezsiköltsége is drasztikusan nőtt.

Emiatt akár 30 százalékkal is nőhet a hal ára a boltokban. A Demokratikus Koalíció szerint azonnal 0 százalékra kell csökkenteni az élőhal és más alapvető élelmiszerek áfakulcsát jövő március 31-ig, nehogy hiányozzon az ünnepi asztalokról a magyar emberek hagyományos karácsonyi étele, a hal. Rengetegen csak az év egyetlen ünnepnapján engedhetik meg maguknak, hogy halat tegyenek az asztalra, az orbáni infláció azonban idén nagyon sok embert megfoszthat ettől. Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-kormány tönkretegye az emberek karácsonyát!”

Nyitókép: YouTube

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. november 27. 23:26
De, azért neked, milliárdosnak, ugye lesz hal a karácsonyi asztalán?
KBA98
2022. november 27. 13:54
Csak simán menj a p..ba vagy Feridékhez!
tevevanegypupu
2022. november 26. 12:20
És a "fenyőünnep" mondjuk mennyiben érinti a DKt és Vargát, hogy ennyire aggódik? Karácsony a DK-val a háta mögött nem akart karácsonyi vásárt rendezni és a karácsonyi fények ellen is tiltakoztak..
Bájron
2022. november 26. 11:15
Ki ez a takony söpredék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!