Ha Márki-Zay Péter mentálisan normális, akkor végtelenül ostoba és buta

2022. november 24. 14:40

Újabb botrányos megszólalásával „beismerte” az amerikai beavatkozást a választásokba.

2022. november 24. 14:40
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Ha Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnökjelöltje mentálisan normális, akkor végtelenül ostoba és buta, aki a legteljesebb mértékben alkalmatlan országos szintű politikusi pályára. Pedig a magyar politikai színvonal rendkívül alacsony. Ezt bizonyítja az ellenzéki előválasztás második fordulójában szerzett győzelme óta nap mint nap, de meglepetést még mindig tud okozni. Márki-Zay most sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mozgalma »mit vállalt az amerikai támogatók felé« a pénzért cserébe. Ezzel eddigi legnagyobb öngólját lőtte a hódmezővásárhelyi zseni.

Márki-Zay azt hitte, hogy vicces lesz, ha felsorolja a pénz ellentételeként az ellenzék programjának egyes elemeit, mit tettek volna, ha megnyerték volna a választást. Kijelentése szerint ezt ígérte az amerikai pénzért: »Magyarország belép az Európai Ügyészségbe, elszámoltatják a korrupt politikusokat, megduplázzák a gyes, a családi pótlék, az öregkori nyugdíjminimum értékét, átvilágítják a Fidesz által betelepített migránsokat, kiutasítják az orosz kémeket, hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak, függetlenné teszik a bíróságokat, és megszüntetik a végrehajtó maffiát«.

Ezzel azt állította a világ ökre, amit a Fidesz-propaganda állít, hogy az amerikai alapítvány által adott 1,8 milliárd forintos támogatásért cserébe konkrét vállalásokat tettek a magyarországi politikai rendszer átalakítására. Ezzel megerősítette azt a hazugságot, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak adott pénzzel »Amerika« beavatkozott a magyar belügyekbe, a magyar választásokba. Ha igaz lenne, amit Márki-Zay mond, akkor ez a pénz tiltott kampányfinanszírozás, bújtatott párttámogatás lenne, pénzmosással egybekötve. Az alábbiakban bemutatjuk, miért.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Siklósi
2022. november 25. 14:14
Szerintem meg kell nézni, hogy Hódmezővásárhely polgármestereként (a rendelkezésre álló körülmények között) hogyan gazdálkodott, hogyan működtette a várost. Ez tudomásom szerint példaértékű volt. Az MMM civil mozgalom vezetőjeként, a választások előtt általuk (is) meghirdetett célkitűzések melyike jogszabály ellenes? Pl. az Európai Ügyészséghez (mint egy legálisan működő európai szervezethez) való csatlakozási elképzelés jogszabályba ütköző tevékenység? Választások előtt, alatt és között bármely civil egyénnek, szervezetnek lehet jobbító szándékú véleménye, célkitűzése akár külön, akár szervezetbe, akár pártba szerveződve. Ezek a célkitűzésekben pedig lehetnek átfedésben is, ez egy teljesen természetes dolog, és a demokrácia egyik alapja. Mint ahogyan a politikai váltógazdaság is az lenne, pl. hogy két választási cikluson túl ne lehessen a végrehajtó hatalom élén ugyan az a személy, mint pl. az USA-ban. MZP lehet, hogy időnként sokat beszél, de sok igazságot mond ki nyilvánosan. Ha a konkrét, korrupcióra utaló állításai (pl. a 20 km autópálya építés magyar oldalon 88 Mrd Ft, horvát oldalon, ugyan olyan domborzati viszonyok mellett szintén 20 km csak 20 Mrd Ft) hamisak, akkor ezt meg kellene cáfolni az illetékesek részéről. Ugyanis ha az állítás igaz, akkor a négyszeres árazás már nagyon durva korrupció. A különbözetből több város összes épületét le lehetne szigetelni, még a mai árak mellett is, ami valljuk be: igen fontos dolog volna az egekbe szökő energia árak miatt. Vagy néhány száz millió forintból lehetne segíteni dr. Egely György mérnök háztartási méretekben is készíthető hidegfúziós reaktorának mihamarábbi termékké fejlesztését. Ugyanis ha ezt a berendezést világszabadalmi védettség mellett Magyarország kezdi gyártani elsőként és a világpiacon forgalmazni, akkor önmagában ez a termék megszabadítaná Magyarországot az anyagi nehézségeitől. Ezen találmány mihamarábbi termékké fejlesztése a hatásos környezetvédelem, tehát az emberiség alapvető érdeke. Kérem a FIDESZ-t támogató honfitársaimat is, hogy támogassák dr. Egely György találmányát.
szürkeSzarvas
2022. november 25. 10:22
Ilyen minőségű stábja van az usai deep state zsidóknak a magyar "hatalomváltashoz." "Demokratákok". Beszarás.
Alaric
2022. november 24. 16:40
Ostoba és buta. Ez egy tautologikus pleonazmus. De ne aggódjon, Bartus elvtárs, mi azért értjük. Ezúttal még egyet is értünk.
TOM66
2022. november 24. 16:17
"Újabb botrányos megszólalásával „beismerte” " Hazudnia kellett volna? Jó libsi-szoci módjára ugye?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!