Budapesten fokozatosan helyreáll a szemétszállítás rendje

2022. október 07. 12:04

Nem meglepő, mégis újra és újra letaglózó tapasztalat: Budapest semmiben nem számíthat a kormányra.

2022. október 07. 12:04
null
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Érdemes levonni az elmúlt pár nap néhány tanulságát.

1. Minden erőnkkel, minden megmaradt lehetőségünkkel segítenünk kell. Az államnak első helyen, de Budapestnek, az önkormányzatoknak is a saját lehetőségei szerint. Hiába igaz, hogy – nagyon nagy részben itthon keresendő okok miatt - súlyos gondban van az állami költségvetés, hiába igaz, hogy az elmúlt évek kormányzati elvonásai, a válságkezelés kormányzati mulasztásai és az energiaár-robbanás szinte megoldhatatlan helyzetbe sodorta az önkormányzatokat, mindez eltörpül azoknak a gondjai mellett, akiknek a napi megélhetésük került veszélybe. Budapesten ezért mi azt az utat választjuk, hogy elmegyünk a lehetőségeink határáig a segítségben, a támogatásban. Ezért fizetünk rezsitámogatást a rászoruló budapestieknek, és ezért ajánlunk rezsisegítséget a Budapest-család dolgozóinak. Nem engedünk, nem is engedhetünk a szolidaritásból.

2. Ha valaki eddig nem tudta volna, most megérthette: ezt a várost azok a kollégáink működtetik, akik minden hajnalban beülnek a kukásautóba, beülnek a buszok, a villamosok, a metró volánja mögé, akik biztosítják az ivóvízellátást, rendben tartják a környezetünket, üzemeltetik a távfűtést, és még sorolhatnám. Mondhatom úgy is: ők a hétköznapi biztonságunkat szolgálják. A tanárok pedig a jövőt. Őket megbecsülni, őket segíteni is kötelesség.

3. Teljesen tarthatatlan a budapesti szemétszállítás jelenlegi helyzete, az, hogy a budapestiek által befizetett szemétdíjat az állami Kukaholding szedi be, majd egész egyszerűen nem adja vissza azt, ami ebből a fővárosi szolgáltatásért visszajár. A kormányzati Kukaholdingnak vissza kell fizetnie adósságát Budapestnek. A számlát már kézbesítettük.

4. Nem meglepő, mégis újra és újra letaglózó a tapasztalat: Budapest semmiben nem számíthat a kormányra. A közegészségügyi helyzetre vonatkozó felvetésünkre a főispántól válaszul kaptunk egy politikai pamfletet. Jó tudni, kinek mi a fontos…

5. Ha válság van, ha fennakadás van, egy nap alatt képesek hadrendbe állítani a lejárató gépezetet. Hazugság, manipuláció, személyeskedés - csak a szokásos. Teszek én erre általában, de most a dolgozóinkat próbálták becsapni, félrevezetni, ezért ez nem maradhat következmények nélkül – jönnek a perek.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egripeti77
2022. október 08. 19:11
Mivel a te dolgod a bp-i szemét elszállítása te szerencsétlen. Ezt nem mondták még neked? Jogszabályt nem olvastad, hogy ez önkormányzati hatáskör? Seggedet a kormány ne törölgesse?
KBA98
2022. október 08. 12:28
Mocskos, hazug féreg! Menni pénz loptatok el csúfos regnálásod alatt?
Lajoss
2022. október 08. 10:57
Szomorúság az ún.nemzeti oldalon..:)
NTLLK
2022. október 08. 07:51
Mellékszálon érdeklődnék, ki a "rászoruló", mert én még senkiről nem hallottam, hogy egy fillért is kapott volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!