Hamis kiindulópont, torz aktualizálás

2022. október 25. 10:05

Nincs új a nap alatt: ünneplés helyett gyalázkodott az ellenzék.

2022. október 25. 10:05
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Az a legrosszabb a nemzeti ünnepekben, hogy el kell viselni előtte, alatta és utána azoknak a kényszeres önkifejezését, akik nem tudnak, nem akarnak ünnepelni, akiknek semmit nem jelent a nemzet, az összetartozás, de nagyon jó alkalomnak találják e jeles napokat arra, hogy sértett magányuk világfájdalmával másokat is felhergeljenek. Leggyakrabban használt módszerük a hamis kiindulópontból elkövetett torz aktualizálás.

Így lettek idén október 23-án az ’56-os hősökből Herszon körül harcoló ukrán katonák, a pesti srácokból a tanáraikért tüntető diákok. Azt kellett megérnünk, hogy az Apró-villából a nemzeti kormány ellen szólította utcára az embereket az ott élő két posztkommunista szörnyeteg. Gyurcsány egészen odáig ragadtatta magát, hogy szerinte a jelenlegi kormány méltatlan 1956 örökségéhez, mert a szemkilövető szerint nem ismeri el az ukrán nép jogát az önrendelkezéshez.

Azt gondolom, ezt itt kell abbahagyni, de nagyon gyorsan. Ha valaki rögtön a háború kitörésekor kiállt Ukrajna területi integritása és önrendelkezésének sérthetetlensége mellett, akkor az a magyar kormány. Megmozdult az egész ország, hogy már az elsőként hazánkba érkező menekültek ételt, italt és szállást kapjanak, akkor is, azóta is minden eszközzel segít a magyar kormány annak érdekében, hogy akik nem mennek tovább, azok munkát, megélhetést találjanak, gyermekeik megfelelő oktatásban részesülhessenek.”

Nyitóképen: DK-sok szelfiznek a tanártüntetésen. Fotó: Gréczy Zsolt Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2022. október 26. 12:48
Tökéletes helyzetleírás. Pontosan így érzem én is. Ez a mondat mondjuk a kedvencem: "Azt kellett megérnünk, hogy az Apró-villából a nemzeti kormány ellen szólította utcára az embereket az ott élő két posztkommunista szörnyeteg. " Igen. Pontosan: két posztkommunista szörnyeteg. És valóban, mindennek a szürrealisztikus karikatúrája az, hogy ez a kettő "a hatalom elleni" ellenállásra, tünetésre, nemtommire szólít. Megáll az ész. És igen: ezt tényleg itt kellen abbahagyni. Kár, hogy van egy teljesen hülye hazai akadémiai értelmiség, akiknek ezt már elmondani se lehet, mert az első félmondat után (szó szerint) visítva szakítanak félbe és okádják a lilike-szintű ocsmányságot.
Gecorbi
2022. október 25. 22:14
Büdös munkásőrok, nepszabos seggnyaloncok nem ünneplik 56ot, csak az orosz valagát nyelvelik...
Vakfolt
2022. október 25. 17:08
Lefittyedő alsó ajkak, a pofátokra van írva, hogy kik vagytok.
BőröndÖdön
2022. október 25. 16:55
Ottó,hova bújtatok 23-án?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!