Nyílt levél David Pressman úrnak

2022. október 09. 21:16

Ön nem tudja, hol húzódik a határ a vendégjoggal történő élés és visszaélés között.

2022. október 09. 21:16
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Nem tudom, ismeri-e a viccet, mely szerint az egyszeri cowboy lóháton viszi haza újdonsült feleségét. A ló megbotlik egyszer, mire a cowboy csak annyit mond: egy. Aztán megbotlik még egyszer, mire a cowboy annyit mond: kettő. A harmadik megbotlásnál előkapja a stukkert és agyonlövi a lovat. Újdonsült felesége kérdésére, hogy miért kellett agyonlőni szegény lovat, csak annyit mond az asszonynak: egy. 

Tudja, valahogy így vagyunk mi Önnel, akinek röpke két hónap alatt sikerült eljutnia háromig, de mi nem lövünk, mert egy kicsit régebb óta gyakoroljuk a civilizált létet, mint Önök ott, az Amerikai Egyesült Államokban. Például abban az időben, amikor az Ön országában rabszolgákkal műveltették a földeket, iparszerűen irtották ki az indiánokat, lődöztek agyon asszonyt, lovat és persze egymást is, mi eltöröltük a jobbágyságot és törvényt hoztunk a polgári egyenlőségről. 

Tudja, mi egy több, mint 1100 éves ország vagyunk, és nem nagyképűségből mondom, de ezt a kort egy országnak meg is kell érni, és az Amerikai Egyesült Államok ettől egy kicsit még messze van a maga 246 évével. 

És ezalatt a több, mint 1100 év alatt igen gyakran – az utóbbi 500 évben folyamatosan – volt itt valami birodalom, aminek az árnyékában vagy éppen a megszállása alatt kellett élnünk. Most éppen az Amerikai Egyesült Államok, és az annak meghosszabbított karjaként működő Európai Unió. 

De eddig minden birodalom összeomlott és felszívódott. A Német–Római Császárság is, a Török Birodalom is, a Habsburg Birodalom is, a Harmadik Birodalom is, a Szovjetunió is. És biztosak vagyunk benne, hogy így fog járni az amerikai birodalom is. Mi pedig még mindig itt vagyunk, és az amerikai birodalom összeomlása után is itt leszünk. Ez a tudat adja meg nekünk azt a nyugalmat, amellyel elviseljük azt, ahogyan Ön most éppen visszaél a vendégjoggal. Mert úgy tűnik, hogy Ön – számtalan egyetemi diplomája, politikai és diplomáciai tapasztalata ellenére – nem tudja, hol húzódik a határ a vendégjoggal történő élés és visszaélés között.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tigyufean
2023. április 12. 15:04
TIsztelt Szíjártó Péter, Méltóságos Külügyminiszter Úr! Van egy (1) kérésünk, nekünk, sokaknak: TESSÉK SZÍVES LENNI HAZAZAVARNI EZT A PEDOFIL BUZIT, mert most már nagyon keveri a fekáliát, és nekünk erre nincs szükségünk. Biden apóék pedig próbálkozzanak egy másik senkiházival.
Nemtudommegállni
2022. október 10. 17:05
Ennek az ultraliberális gyökérnek az " úr" megszólítás kicsit erős! Ez a rothadó, kultúra és gyökér nélküli birodalom, még bocsánatot sem hajlandó kérni, sem Japántól, sem az amerikai Őslakosoktól. Ezek kultúrájából, ha van ilyen egyáltalán, hiányzik a "bocsánat kérés" mint fogalom.
foldizs
2022. október 10. 14:59
Angolul nem megy?
Selamat
2022. október 10. 14:58
Tökéletes levél! Hálás köszönet érte. Minden szavával 100%-ban egyetertek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!