Már csak ez hiányzott

2022. október 22. 07:25

Nem a Covidot kaptam meg, az már, köszönöm, megvolt, hanem a Nemzeti Konzultációt. Ettől legalább nem megy föl a lázam.

2022. október 22. 07:25
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Megkaptam. Már csak ez hiányzott, de tényleg. Infláció, forintromlás, tanáralázás, rezsiszámla, és most még ez is. Nem a Covidot kaptam meg, az már, köszönöm, megvolt, hanem a Nemzeti Konzultációt. Igaz, az is megvolt már párszor, ez éppen a tizenegyedik. A skarlátot is háromszor kaptam meg gyerekkoromban, pedig azt állítólag csak egyszer szokás. A Nemzeti Konzultációtól legalább nem megy föl a lázam, ez is valami.

Szóval már csak ez hiányzott. Ifjabb koromban volt egy Presser-Zorán dal, a »Mi kéne még?«. Ez a Zorán a jövőbe látott: »Sok használt szöveg kellene, mely kifordítható,/ És ráhúzható minden rosszra, hogy lássuk, milyen jó.« Refrénként jött utána némi na-na-nanázás.

Hát most itt a legújabb használt szöveg, (nana!), megint egy bűnbak kijelölése. Persze egyszerűbb lenne egy összevont Nemzeti Konzultáció: »Ön egyetért azzal, hogy mindenki hülye, csak a kormány a helikopter? – Igen, nem«, de akkor üres maradna a papír fele. Az meg pazarlás, ugye, és a pénzre nagyon vigyáznak az ilyen konzultációknál, pár milliárdból megvan az egész.

Mármint az egész demokrácia. Mert minden a demokráciáért van. Brüsszelben nem kérdezték meg Európa népeit a szankciókról, bezzeg a mi kormányunk! Nálunk is volt egy pici késedelem, a miniszterelnök már vagy nyolc szankciós csomagot aláírt, mire mardosni kezdte a kétely: hátha az ő népe nem is akarja ezt. Annyira összeaggódta magát, hogy a levelében most »elhibázott döntésnek« nevezi a történteket. Azaz a saját döntését. Miért, van ilyen. Ezt hívják lépcsőházi gondolatnak. Nekünk meg van időnk a lépcsőházban gondolkodni, annyit megyünk lefelé, hogy lassan az alagsorban járunk minden uniós adatsort tekintve.”

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hyazinth
2022. október 24. 11:19
Olyan szép sárga...
mars-lakó
2022. október 23. 23:14
AGSTN75
2022. október 23. 20:33
Van valami diszkrét bája annak, amikor egy cenzor a demokráciát félti. Lendvai elvtársnő maga már nyugodjon békében. Kell még valamit mondanom, Ildikó??
kálmi
2022. október 23. 16:19
'56 emléknapján már csak te hiányoztál. Az azt követő rendszer lelkes híve. A cenzor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!