„Halálomig magasba emelem a fáklyákat” – Isten nyugosztalja Wittner Máriát!

2022. szeptember 14. 08:49

Hajtsunk most fejet Wittner Mária nagysága előtt! De tudjuk a dolgunk: őrizzük a tüzet!

2022. szeptember 14. 08:49
null
Krupincza Mariann
Mandiner

Csak egyszer találkoztunk. Talán akkor már harminc is elmúltam, de csendben figyeltem őt, a forradalmárt. Leírhatatlan tiszteletet éreztem.

Nem volt könnyű élete sem '56 előtt, sem utána. Tetteiért meghurcolták, halálra ítélték, megjárta még a siralomházat is. De az ég úgy akarta, hogy köztünk maradjon. Mementóként.

A rendszerváltás után egy új időszak vette kezdetét. Lehetett beszélni – már akinek volt hozzá lelki ereje – a második világháború, a malenkij robot és 1956 valós történéseiről. 

S Marika néni emlékezett és emlékeztetett.

Amin ő társaival átment, az nekünk csak történelem, de akinek a szíve is nyitott volt rá, megértette az üzenetet: a magyar nép szabadsága szent, és ha veszély fenyegeti, akkor küzdeni kell érte.

Hajtsunk most fejet Wittner Mária nagysága előtt! De tudjuk a dolgunk: őrizzük a tüzet! Tegyünk azért, hogy azok a szavak, hogy MAGYAR és SZABADSÁG a jövőben is tartalommal bírjanak!

Ami biztos: abrakadabra, azaz én halálomig magasba emelem a fáklyákat!

Isten nyugosztalja Wittner Máriát!

 

Nyitófotó: Földházi Árpád

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balu3
2022. szeptember 14. 20:48
Hősi tette az ami, büdös mosdatlan kurvaként kúrták, kollaborált, nemzeti tudat és egyéb dolgokat akkor vesztette el amikor nem állt elő a farbával, hagyta a szépszemű kandzsi terrorista ház luvnyájat hazudni a ki van a képen (Dózsa) Puskás Ferenc kisajátítása során is csak ült és benyalta a pénzt, ilyenen mit tisztelünk?!
Ildikó99
2022. szeptember 14. 16:22
Isten vele nyugodjék békében !
rajgy
2022. szeptember 14. 15:31
R.I.P. Az a szomorú, hogy amikor az 56-os megszállók egymásnak estek, akkor a magyar nép is szitkozódik, és szinte önmagával harcol.
llnnhegyi
2022. szeptember 14. 12:02
Isten Vele! Szép, tisztelettel írt nekrológ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!