„Te hol voltál 2001. szeptember 11-én?”

2022. szeptember 11. 14:32

Az aznapi sátáni terrortámadás visszavonhatatlanul megváltoztatta a világot.

2022. szeptember 11. 14:32
null
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

»Te hol voltál 2001. szeptember 11-én?« – ez az a kérdés, amelyre szinte mindenki tudja a választ. Nem is csoda, hiszen 2001. szeptember 11-e, az aznapi sátáni terrortámadás visszavonhatatlanul megváltoztatta a világot. Szövetségesünket és barátunkat, az Amerikai Egyesült Államokat történelme során először érte a szárazföldjén támadás, közel 3 ezer ártatlan amerikai civil értelmetlen halálát okozva.

Az amerikaiak gyásza az egész civilizált világ közös gyásza. Amerikai barátainkkal együtt mindannyian megértettük, hogy a terror nem válogat áldozatok között. Megértettük és megtanultuk, hogy csak közös erőfeszítéssel, széles összefogással védhetjük meg magunkat.

Szeptember 11-e a gyász napja, de nem csak a gyászé. Szeptember 11. a szimbóluma annak az elkötelezettségünknek is, hogy kiállunk közös értékeinkért és ha kell, megharcolunk értük. Így van ez ma is, és így is marad, ameddig csak szükséges!”

Nyitóképen New York füstölő ikertornyai 2001. szeptember 11-én Fotó: REUTERS/Brad Rickerby-Files HB

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bika57
2022. szeptember 12. 09:50
Ha jol emlékszem épp szartam a Ferinek.
u.cserkész
2022. szeptember 12. 09:38
"közel 3 ezer ártatlan amerikai civil értelmetlen halálát okozva." Szerinted hány ártatlan civil életét oltotta ki az Irakban, Szíriában, Líbiában, Afganisztánban, stb. elkövetett amerikai bombázás??? Vagy csak az amerikai életek számítanak?
5m007h 0p3ra70r
2022. szeptember 12. 09:33
1. Ne tegezzük egymást! 2. A Magyar Honvédség honvédjeként aznap reggel leváltottak a szolgálatomból. Ennek megfelelően a pihenőmet töltöttem az otthonomban. Majd amikor láttam a televízióban a történéseket, felkészültem a visszatérésre a dandáromhoz. Ahol aznap este felvettem a fegyvert és a parancsnak megfelelően elláttam a rám bízott szolgálatot. "Amerikai barátainkkal együtt mindannyian megértettük, hogy a terror nem válogat áldozatok között. Megértettük és megtanultuk, hogy csak közös erőfeszítéssel, széles összefogással védhetjük meg magunkat." Akkor lássuk ezeket az erőfeszítéseket a védelmünk érdekében: 2002-10 között több mint 18 ezer fővel (!) csökkent a rendszeresített létszám, és lenullázták a haderő tartalékos rendszerét. Megszüntették a nyilvántartásokat, a bejelentési kötelezettséget, valamint a tartalékos állomány ki- és továbbképzésének a rendjét. A 2002–10 közötti időszakban gyakorlatilag a Magyar Honvédség módszeres leépítése indult el, ötvenezer (!) különféle haditechnikai eszközt és hadfelszerelést adtak el. Az MH felélte a raktárkészleteit, a szakanyagok pótlására még koncepció sem készült. Van még kérdés???
Ólat a trolloknak
2022. szeptember 12. 09:24
És te hol voltál április 3-án, ha már tegeződünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!