Nem sikerült

2022. szeptember 03. 06:00

A svédek nem voltak képesek integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat.

2022. szeptember 03. 06:00
null
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„Nem is fog. Pár napja a svéd miniszterelnök bevallotta azt, amit minden józan ember Európában már rég tudott: »nem voltunk képesek integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott bevándorlókat«. S tényleg nem voltak képesek. Mindenki, aki az utóbbi néhány évben Svédországban járt, maga tapasztalhatta a vallomás igazságát. Persze egyetlen európai országból sem érkeznek hírek arról, hogy e téren bármelyiknek is sikerült volna az integrálás, arról viszont naponta kapunk eligazítást, hogy miképpen kellene viselkednünk nekünk, európai országlakóknak a szerencsétlen bevándorlók különös viselkedésével kapcsolatban. Mint ahogy azt sem fogták föl, hogy ezek az emberek cseppet sem az integrálódás végett jönnek Európába. Hanem a velejéig mocskos háttérhatalom szándékainak beteljesítése céljából.

Hogy az Európába igyekvőknek hol és mikor húzták el a mézesmadzagot az orruk előtt,

hogy kedvet kapjanak a sok ezer kilométeres vándorlásra, az nem érdekes. Elhúzták, hogy megkezdődhessen a kevert társadalmak felépítése, lényegében egy rabszolgatartó társadalom megalkotása. Azt is jól kitalálták, hogy a kevert társadalmat nem óhajtó közép-európaiakra óriási terhet kell rakni, Görögországtól Ausztria határáig, hadd kerüljön nekik rengeteg pénzbe a migránsok visszatartása. S kerül is. Már régóta. S igazságérzetünket az sem melengeti, ha egy-egy nagyon modern gondolkodású, magát végtelenül humánusnak gondoló migránspárti ország vezetője bevallja az integrációnak nevezett valami sikertelenségét. A sikertelenség ellen ugyanis jó pár éve már nem lelték meg a gyógyírt. Valószínű még csak váteszi képességű írókat sem olvastak. Obertone, Houellebecq meg a még korábban élt előrelátók sem térítették őket jobb belátásra, de még a naponta özönlő tragikus hírek sem késztették őket cselekvésre.”

Nyitókép: Rendőrségi jármű a Stockholm Rinkeby nevű, többségében bevándorlók lakta városnegyedében történt zavargások helyszínén 2017. február 21-én. Az éjszaka folyamán fiatal randalírozók autókat gyújtottak fel, üzleteket fosztottak ki és kövekkel hajigálták a rendőröket, miután a hatóságok őrizetbe vettek valakit a környéken kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanújával. (MTI/EPA/Christine Olsson)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. szeptember 04. 19:46
Talán holnapra megváltoznak a migrik... és elkezdenek dolgozni... :-D Ha nem akkor a 70 éves svédek keresik meg a 20-30 éve migriknek a napi szükséges drogra valót...
LancelotDuLac
2022. szeptember 04. 01:46
Te már csak tudod Katalin, te ott élsz köztük - ja nem - csak az Origon meg faszbukon olvasod xDDDDDDDDDDDD
Tatulus
2022. szeptember 03. 22:39
Erősen gondolkodom, hogy itt hagyom a Mandit. Egyrészt törölték az x-et, másrészt az olyan kis férgeket, akik nyilvánvalóan trollok, mint a "rablomobil" és még vannak mások is, de nem törli, akkor minek itt eltűrni ezek mocskolódását?
tapir32
2022. szeptember 03. 22:25
Egy kultúrát csak egy bizonyos számú egy tömbben élő ember képes fenntartani. Ha, az azonos kultúrájú emberek száma egy kritikus érték alá csökken vagy megszűnik az egy tömbben élésük akkor, a kultúra mint önálló kultúra fokozatosan elhal. Európa kulturális sokszínűségét a nemzeti kultúrák fenntartása útján lehet megőrizni. A nemzeti kultúrák hozzák létre Európa kulturális sokszínűségét. Európa a nemzeti kultúrák sokszínűsége miatt multikulturális. A multikulturalizmus önmagában nem érték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!