Ma még fogalmunk sincs, milyen miniszterelnök lesz Meloni

2022. szeptember 26. 13:04

Egy súlytalan minisztériumot vezetett, és retorikai képességei sokáig egy pici párt parlamentbe juttatására voltak elegendőek.

2022. szeptember 26. 13:04
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Ma még fogalmunk sincs, milyen miniszterelnök lesz Meloni, politikai képességeit még nem volt módja igazából kipróbálni. Egy súlytalan minisztériumot vezetett, és retorikai képességei sokáig egy pici párt parlamentbe juttatására voltak elegendőek. Hirtelen nagyra növekedése egy minden elemében elhibázott, aufklärista gőggel átitatott „egységkormányzás” elutasításának volt köszönhető. Ha valamiből, akkor ebből érdemes tanulságot levonni, hogy nincs olyan elitcsoport, amelyik egyedüli birtokosa és letéteményese lenne az egyetlen üdvözítő politikai megoldásnak. Hogy mást nem mondjak, egy választás előestéjén például nem kezdünk el fenyegetni egy teljes népet, hogy baj lesz, ha nem találják el a helyes megfejtést. Mert, ha nem is most – ismétlem, keveset tudunk, hogy milyen politikát fog követni az új olasz kormány –, de ebből előbb-utóbb tényleg baj lesz. Illetve már van.”

Nyitókép: Riccardo Fabi/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. szeptember 27. 02:45
"Ma még fogalmunk sincs, milyen miniszterelnök lesz Meloni" Fogalma az nincsen a hatuk közül egyiknek sem, de azért fészbukkolni kell ám! Ami egy dolog, de hogy a Mandiner ezt a fészbukkoló hülye gyereket mint cikkszerzőt futtat itt az elképesztő. Ez nem újságcikk, csak egy senki fészbukkolása.
VeJoLa
2022. szeptember 26. 21:01
Bicskanyitogató, ahogy a "demokratikus" német mainstream fasisztázza. A Welt meg a Spiegel szerint már megrongálták az Északi áramlat 2-t is, hogy még akkor se vehessék használatba, ha Meloni netán meghozná a német ződglobsik eszét. --- Félek, hogy hamarosan tényleg a harmadik vh-ban landolunk.
Rocktoberi
2022. szeptember 26. 19:06
Szerintem olasz miniszterelnök lesz.
Takagi
2022. szeptember 26. 18:01
Nehez helyzetben lesz,mert ott is egy ballibsi kormány által lerohasztott orszagot vesznek át.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!