Meloni nem konfrontációra, hanem kiegyezésre készül Brüsszellel

2022. szeptember 28. 21:00

Ez fontos üzenet Európa irányába, egyben jelzés Orbán Viktor felé, hogy téved, ha azt hiszi, hogy az olasz jobboldalban szövetségesre találhat az orosz agresszióval szembeni uniós egység és a szankciók ellen indított propagandaháborújában.

2022. szeptember 28. 21:00
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Fontos üzenet Európának: Giorgia Meloni, Olaszország következő miniszterelnöke tegnap este támogatásáról biztosította Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az oroszokkal szembeni honvédő háborújában. Meloni egy tweetjében azt írta: »Kedves Zelenszkij, tudod, hogy számíthatsz a mi hűséges támogatásunkra az ukrán nép szabadságának ügyében. Maradj erős és tartsd meg a hitedet szilárdan!« Bár sokan tartanak attól, hogy a radikális jobboldali fordulat Olaszországban megágyazhat egy esetleges olasz-magyar-lengyel EU-ellenes dacszövetségnek, a jelek egyelőre inkább abba az irányba mutatnak, hogy Meloni nem konfrontációra, hanem kiegyezésre készül Brüsszellel. Ez fontos üzenet Európa irányába, egyben jelzés Orbán Viktor felé, hogy téved, ha azt hiszi, hogy az olasz jobboldalban szövetségesre találhat az orosz agresszióval szembeni uniós egység és a szankciók ellen indított propagandaháborújában. Az, hogy a magyar jobboldallal szemben az olasz és a lengyel jobboldal is kategorikusan visszautasítja Putyin bujtatott támogatását (főként az orosz mozgósítás és az ukrán álnépszavazások árnyékában), mutatja, hogy Orbán Viktor és a Fidesz történelmi tévúton jár, amikor a nyugati szövetségi rendszer helyett Putyin érdekkörébe akarja kormányozni hazánkat. Magyarország helye a történelmi szövetségesei mellett van. A Momentum Mozgalom azon dolgozik, hogy visszavezesse közéjük hazánkat.”

Nyitókép: Eliano Imperato/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. szeptember 29. 17:37
Csak mondja,mondja.Senkit nem érdekel de mondja.Hol teremnek ezek a hülyék?
Tiszafa
2022. szeptember 29. 15:00
Még a seggét nem, de a segge peremét már erős nyelvcsapásokkal nyalja az olasz hölgy Brüsszelnek. Ez taktika. Ugyanis még az sem biztos, hogy ő kapja meg a kormányalakítási megbízást Mattarellától. És hogy Mattarella kinek ad(hat!!) megbízást, azt bizony nem ő, és nem a választási eredmények döntik el. Így kell nézni Meloni megnyílvánulásait.
tapir32
2022. szeptember 29. 13:26
Meloni, Berlusconi és Salvini mind a hárman rutinos politikusok. Senki nem akar konfrontálódni, ha nem feltétlenül szükséges. Valószínű, hogy Ők sem. A politika alapvetően nem heroikus kiállásról, hanem hasznos kompromisszumokról, alkukról szól.
machet
2022. szeptember 29. 08:34
Egy f@szkalap vagy, vajon honnan veszed hogy kíváncsi rád bárki is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!