Orbán „nemzeti konzultációja” ugyanaz, mint az oroszok álnépszavazása, csak fegyverek nélkül

2022. szeptember 26. 09:43

Magyarországon viszont az önkényuralom tart népszavazást.

2022. szeptember 26. 09:43
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Népszavazást akkor tartanak, ha valamit el kell dönteni, és a kérdés annyira fontos és olyan természetű, hogy a népakarat közvetlen kifejezésére van szükség. Ezért a népszavazások legalapvetőbb követelménye a tisztaság, amely magában foglalja azt, hogy a nép kellőképpen tájékozott, valós információk birtokában van, a jó döntéshez szükséges valamennyi körülménnyel tisztában van, és a népszavazást minden befolyástól mentesen, a teljes szabadságot és egyenlőséget biztosítva bonyolítják le. A népszavazás emellett éppen az önkényuralom egyik ellensúlya.

Magyarországon viszont az önkényuralom tart népszavazást, egészen pontosan a népszavazás szerepét és funkcióját betöltő »nemzeti konzultációkat«. A »nemzeti konzultáció« esetében ugyanis nem szükséges a népszavazások előfeltételeit betartani, nem kell meghatározott számú aláírást gyűjteni, nem vizsgálja felül még a fideszes (zsebre vágott és kézzel vezérelt) választási bizottság sem, az eredményességét nem a törvény határozza meg, hanem a hatalom nyilvánítja ki, a szavazatok összeszámlálása nem nyilvános, nem ellenőrizhető, úgy csalnak, ahogy akarnak.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. szeptember 27. 15:24
https://telex.hu/zacc/2022/09/27/beelozte-a-ketfarku-kutyapart-a-kormanyt-a-nemzeti-konzultacioval
aldasban es hitben elve
2022. szeptember 27. 04:40
Hülye bartus! Ha megtalálod elillant férfiasságod maradékát, fogd meg, húzd ki magad a bejárati ajtó elé és nézd meg ott vagy-e. Ne gondoltam volna még 2-3 éve, hogy tudsz még hülyébbé válni. A baj veled ott van, hogy mostmár szánalmas vagy.
Házam Hazája
2022. szeptember 26. 22:59
Amerikai Népfasza
machet
2022. szeptember 26. 20:14
A gyagya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!