Véleménycikkben fejti ki tajvani látogatásának okait Nancy Pelosi

2022. augusztus 02. 18:33

„A tajvani utazással kifejezzük a demokrácia iránti elkötelezettségünket” – fogalmazott írásában az amerikai képviselőház elnöke.

2022. augusztus 02. 18:33
null

A Washington Post felületén jelentetett meg véleménycikket Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke tajvani látogatásának okairól. Az út maga sok feszültséget keltett a mai nap folyamán, erős katonai mozgósítások voltak kínai, amerikai és tajvani részről is.

Pelosi írásában kijelentette, hogy látogatása nem jelent változást az Egyesült Államok Tajvannal és Kínával kapcsolatos politikájában. Mostani lépését azonban összekötötte Oroszország Ukrajna elleni inváziójával, és azt mondta, hogy

Tajvan felkeresésével a fenyegetett demokráciák támogatását kívánja kifejezni.

„A Kínai Kommunista Párt felgyorsuló agressziójával szemben kongresszusi küldöttségünk látogatását egyértelmű nyilatkozatnak kell tekinteni, hogy Amerika kiáll Tajvan mellett, amint az megvédi magát és szabadságát” – fogalmazott az amerikai politikus.

Az amerikai képviselőház elnöke azon aggályainak is hangot adott, hogy Kína nem tartja tiszteletben az emberi jogokat Hongkongban, valamint arra is kitért, hogy

Peking többször fenyegetőzött azzal, hogy erőszakkal elfoglalja Tajvant.

A tajvani utazással kifejezzük a demokrácia iránti elkötelezettségünket: megerősítjük, hogy Tajvan – és minden demokrácia – szabadságát tiszteletben kell tartani” – fogalmazott Nancy Pelosi.

Nyitókép: Taiwanese Foreign Ministry / Han / Anadolu Agency via AFP

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2022. augusztus 03. 02:17
"minden demokrácia – szabadságát tiszteletben kell tartani" - Hogy hol van demokrácia, és hol nincs, azt persze a Demokrata Párt dönti el. Ukrajna például minta demokrácia, Oroszországot viszont körbe kell rakni rakétákkal, és az oroszoknak meg kell mondani, hogy ki lehet ott államelnök és ki nem, Szíriát és Líbiát pedig felszabadító jelleggel porrá kell bombázni. A Demokrata Párt a háttérben Hillary-val, meg Sorossal, meg az ég tudja kikkel, mára közveszélyes ámokfutóvá vált.
kistroglodita
2022. augusztus 03. 01:34
Ha libsi politikus a demokrácia értékeiről kezd beszélni, az mindig rosszat jelent.
józan paraszti ész
2022. augusztus 02. 22:01
Már megint exportálják a demokráciát. Eddig ennek mindig rossz vége lett. Mondjuk semmi eladni való árújuk nincs ezenkívül.
oskar
2022. augusztus 02. 21:48
Krimbe, Dombaszba is elmehetett volna. Ukrajna mit szólt volna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!