Geopolitika és családtámogatás

2022. augusztus 31. 19:21

A Nyugat és Kelet közötti különbségeket mi sem szimbolizálja jobban, mint az ún. LMBTQ-kérdéshez való viszonyulás.

2022. augusztus 31. 19:21
null
Magyar Kereszténydemokrata Szövetség
mkdsz.hu

„Oroszország és Kína a közelmúltban gyakorlatilag egyszerre jelentette be a gyermekvállalást ösztönző új intézkedéseit. A két nagyhatalom esetében mindinkább középpontba kerül a családpolitika. De ez vajon csak a genderista Nyugatnak szóló fricska, vagy tényleg ekkora a baj? És mit üzen nekünk mindez?

A Nyugat és Kelet közötti különbségeket mi sem szimbolizálja jobban, mint az ún. LMBTQ-kérdéshez való viszonyulás: mivel a genderideológia ellenpólusa a hagyományos családpolitika, logikus lépés lenne, ha Moszkva és Peking ezen a téren is alternatívát kínálna a Nyugattal szemben. Erre utal a fentebb említett – elsősorban a termékenységi mutatók javítását célzó – intézkedések bejelentésének az egyidejűsége is.

Ettől függetlenül a hatékony családpolitika mindkét országban elemi szükségletté vált, még akkor is, ha a demográfiai problémák sem Oroszországban, sem Kínában nem olyan súlyosak, mint egyes kelet-közép-európai és távol-keleti térségekben. A hosszú távú – 2050-ig, illetve az évszázad végéig szóló – népességszámítások mindkét országban jelentős fogyatkozást prognosztizálnak, márpedig egy nagyhatalom esetében a létszámcsökkenés nemcsak az elöregedés, hanem a geopolitikai és katonai súlyvesztés kockázatát is magában hordozza.”

Nyitókép: AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. szeptember 01. 08:24
Főleg Kínáért nem aggódom! Annál inkább van okunk a fogyó magyarságért! Se a cigányságnak, se a zsidóságnak nincs indoka e kérdésben panaszkodásra...
pipa89
2022. szeptember 01. 06:54
A bolygón mindenütt elszóródott magként Orbán Viktor politikája. Minden mrgnyilvánulása, rezdülése, szakállnövesztése hír érték, hogy a tabudöntögető beszédeit nem is említve. Pedig nem a delphoi jósda működik a koponyájában, hanem egy elemző, pragmatikus lángelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!