Hogy valaki szeretne gyermeket vagy sem, az a legféltettebb magánügye

2022. augusztus 31. 19:45

Mert boldog utódokat csak boldog szülők nevelhetnek! Önszántukból.

2022. augusztus 31. 19:45
null
Berg Dániel
Facebook

„Hogy valaki szeretne gyermeket vagy sem, az a legféltettebb magánügye. Akkor is, ha egy elöregedő társadalomnak jogos igénye a fiatalítás. És nemcsak a nyugdíjrendszer, vagy az adózás, de az ország mentális egészsége, úgymond boldogságszintje miatt is. Hiszen nemcsak a hirdetésekben és a kommunikációs kampányokban járatják maximumra a »cukiság-faktort« a mosolygó gyermekek képei, de a személyes életünkbe is páratlan örömet csempésznek a létezésükkel.

A kényszer azonban egy ilyen, az önrendelkezés jogát különösen érintő kérdésben sem merülhet fel. Mert boldog utódokat, csak boldog szülők nevelhetnek! Önszántukból.

Szándékosan fogalmaztam úgy, hogy valaki, és nem úgy, hogy egy nő, mert szerintem a gyermekvállalás két ember közös, egy életre szóló választása. S bár férfiként nem érezhetem át, hogyan is működik a hölgyek anyai ösztöne, abban biztos vagyok, az apaság nekünk is életünk egyik legfontosabb pillére és értelme. Éppen ezért nem is tudom másképpen elképzelni, csakis aktív szerepvállalással, hiszen párunkkal éppen arra tettünk közös esküt, hogy jóban, rosszban társak leszünk egy életen át. Az otthoni terheket is beleértve.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. szeptember 01. 11:40
Hát azt kurvára remélem, hogy te nem szaporodsz.
istvanpeter
2022. szeptember 01. 10:10
Viszont a gyermekvállalás és nevelés szorosan hozzátartozik a normális ember földi életéhez. Az a közösség, amely nem képes, vagy nem akarja fenntartani magát, az szépen kipusztul. Egyébként persze, mindenki szabadon felakaszthatja magát!
erossvass
2022. szeptember 01. 09:04
Pedig te szülhetnél is, öcsike, és akkor át is érezhetnél mindent, nemdebár???
pumuklik
2022. szeptember 01. 09:03
Szar galiciai! ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!